Nå vil politiet ringe på døra til overgrepsnedlastere og tilby hjelp

(Dagbladet): Politiet i Trondheim blir de første i landet til å drive oppsøkende hjelp, når de nå vil ringe på dørene til personer som laster ned overgrepsbilder, og tilby behandling. Det skriver Adresseavisa.

– Å jobbe forebyggende på denne måten er noe helt nytt i Norge. Vi vil at de som driver og laster ned overgrepsmateriale i Trøndelag skal være forberedt på at politiet plutselig kan komme og ringe på døra deres, sier politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.

Målrettet aksjonering

Arbeidet blir ifølge avisa en del av oppgavene til etterforskningsgruppen «Sobi» (seksuelle overgrep mot barn på internett), og aksjonene vil bli rettet mot personer politiet mener det er størst sjanse for at begår overgrep.

– Vi vet ut fra «Operasjon Duck» at nedlasterne ofte begynner med å se påposeringsbilder av barn. Deretter går de over på chattekanaler og til slutt blir dette så grovt at de er åpne for å begå overgrep selv, sier politioverbetjent John Ola Volden til Adresseavisa.

Begynner i april

Allerede neste måned skal psykologspesialist Svein Øverland og to kolleger ved St. Olavs hospital tilby hjelp til nedlastere.

Han er tydelig på at de ønsker å bidra.

– Vi har nå et felles ønske om å forebygge seksuelle overgrep mot barn. Hvis disse personene vil ta tak i livet sitt og ønsker å unngå full etterforskning og pågripelse, så kan de samtykke til å få hjelp til å slutte med nedlastingen og delingen av overgrepsbilder, sier Øverland til avisa.

Share Button

Legg igjen en kommentar