Nekter å evakuere fengslene. Nå er de innsatte fanget i orkanens øye

Orkanen Florence har allerede blitt beskrevet som dødelig, og førte til at minst 320 000 abonnenter mistet strømmen etter at de ytre delene av orkanen traff sørøst-kysten av USA i går kveld, melder ABC News.

Siden da har tallet på strømløse doblet seg. Ifølge nyhetsbyrået NTB kommer orkanen til å utgjøre en stor trussel de neste 24 til 36 timene.

Politiet i Wilmington har bekreftet på Twitter at en mor og et spedbarn ble drept da et tre falt over huset deres. Faren ble sendt til sykehus med skader.

Foreløpig er det totalt fire personer som har mistet livet som følge av orkanen, melder Nbc News.

Vil ikke evakuere fengsler

Flere millioner har fått ordre om å evakuere fra boligene sine, men myndighetene i South Carolina har annonsert at de ikke kommer til å evakuere to fengsler som befinner seg innenfor den obligatoriske evakueringssonen, melder The State.

Pressetalsmannen for et av de aktuelle fengslene, Dexter Lee, begrunner avgjørelsen med at det vil være tryggere å la fangene være igjen.

– Vi er ikke er i gang med å evakuere de innsatte. Vi har erfart at det er tryggere å la dem bli igjen, sier han til avisa.

Artikkelen fortsetter under videoen.

«FLORENCE»: Stororkanen «Florence» treffer nå sørøstkysten av USA med stor kraft. Video: CNN Vis mer

Etter en justering av evakueringssonene har området til det ene fengselet falt ut av den obligatoriske evakueringen, men befinner seg fremdeles i et område hvor det er anbefalt å evakuere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I andre stater som Virginia og North Carolina har allerede flere fengsler blitt evakuert, ifølge Mother Jones.

Sammenlikner med Katrina

Orkanen Katrina traff USA i 2005, og var den tredje mest dødelige stormen som har rammet landet. Den førte til mer enn 2000 dødsfall, og omfattende skader. Nå er det flere som sammenlikner de to orkanene, og måten innsatte ble behandlet på.

New Orleans ble rammet hardt av Katrina, men de innsatte som satt fengslet der, ble ikke flyttet til et annet fengsel under stormen. En tredjedel av de innsatte hadde ennå ikke blitt dømt for noen forbrytelse, men ventet på rettssak.

Fangene som ble igjen, opplevde et strømbrudd som fikk celledørene til å holdes stengt, samtidig som både lys og ventilasjon ble skrudd av. En vakt rapporterte i ettertid at fengselsbetjentene hadde stukket av da vannet begynte å stige, melder BBC.

De innsatte var etterlatt for seg selv i flere dager uten mat og drikkevann, mens forurenset flomvann steg mot taket.

Fengselet Orleans Parish ble til slutt evakuert fire dager etter at stormen traff. Human Rights Watch mener at 517 innsatte på det tidspunktet hadde forsvunnet.

I 2006 hevdet likevel sheriff Marlin Gusman at ingen fanger hadde dødd under stormen, og at ingen hadde rømt. Likevel ble det senere bevist at sheriffen hadde sendt ut en arrestordre på 14 rømte innsatte fra fengselet, melder BBC.

Orkanen Florence: - Kom dere opp i andre etasje eller på loftet
Share Button

Legg igjen en kommentar