New York markerer den første helgen uten skyteepisoder på 25 år

Hver eneste helg siden 1993 har det vært skyteepisoder i millionbyen New York. Men denne helga ble det triste statistikken brutt.

For for første gang på 25 år gikk byen en hel helg uten en eneste skyteepisode, ifølge politiet.

«Det er en milepæl vi ikke har nådd på over et tiår. Takk til alle i New York-politiet for at de jobber hardt for å beskytte denne byen og alle i publikum som har hjulpet oss med å gjøre denne byen så trygg», tvitrert patruljesjef i politiet, Rodney Harrison.

– Både fredag, lørdag og søndag skjedde det verken skyteepisoder eller drap. Det er første gang på flere tiår, og det er ikke noe bare politiet skal være stolte over, men noe alle innbyggere i New York skal være stolte over, sier politisjef James O’Neill i New York.

Helgen før derimot, 6. og 7. oktober, beskrives som «forferdelig» av politiet. Både i bydelen Brooklyn og i Bronx var det flere skyteepisoder.

Også antallet drap ser ut til å øke igjen. I løpet av årets første seks måneder har 147 personer blitt drept i den amerikanske storbyen, noe som er en økning på 8 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 2017 var året med færrest antall drap i byen siden 1951.

Share Button

Legg igjen en kommentar