Nord-Korea stenger for turister, hevder de skal pusse opp

Kinesiske turarrangører må avlyse gruppereiser til Nord-Korea fordi hoteller i Pyongyang er stengt for oppussing fram til feiringen av landets 70-årsjubileum.

Det er varslet en storslått jubileumsmarkering av landets uavhengighet i september, med Nord-Koreas nasjonaldag den 9.

Alt er stengt

STOR FEIRING: Kim Jung-un har lovet at 70-årsjubileet for Nord-Korea vil bli en storslått begivenhet. Nasjonaldagen er 9. september. Foto: AFP/ NTB Scanpix
STOR FEIRING: Kim Jung-un har lovet at 70-årsjubileet for Nord-Korea vil bli en storslått begivenhet. Nasjonaldagen er 9. september. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

De kinesiske reisearrangørene skal ha fått beskjed om at alle hoteller er stengt i 20 dager fra og med lørdag, ifølge sørkoreanske medier. Interessen for å besøke Nord-Korea har økt i Kina, takket være bedre diplomatisk klima landene mellom i kjølvannet av samtaler på toppnivå politisk i år. Strømmen av turister er likevel ikke sett på som entydig positiv for Nord-Korea, som har begrenset med hotellkapasitet og infrastruktur.

Statsavgjørelse

Nord-Korea skal bygge ferieparadis. Dro til norsk charterfavoritt

Et nordkoreansk reisebyrå skal ha informert sin kinesiske samarbeidspartner om at det er en uspesifisert statsavgjørelse som ligger til grunn for at de ikke får lov til å ta imot kinesiske pakketurister fram til 5. september.

Nord-Korea har også tidligere innført innreiserestriksjoner i forkant av lignende markeringer av store begivenheter, og oppgir ulike årsaker. Allerede i nyttårstalen sin lovet landets leder Kim Jong-un folket i Nord-Korea at republikkens 70-årsjubileum skulle bli en stor og positiv begivenhet.

Det er ventet store delegasjoner til landet, og flere tusen innbyggere skal være i gang med å øve inn koreografi til oppvisninger.

De har brukt tre år på å redde de 2000 år gamle kjempetrærne - nå trues de av flammene
Share Button

Legg igjen en kommentar