NRK: KrFs landsstyre var delt i spørsmålet om mistillit

SISTE: – Krfs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget i morgen, sa partileder Hareide etter mandagens gruppemøte.

(Dagbladet): Det er skjebnedager for regjeringen, og i dag klokka 12 møttes KrFs landsstyre for å avgjøre om partiet skal stille seg bak mistillitsforslaget mot justisminister Sylvi Listhaug.

Det er partiets stortingsgruppe som til slutt avgjør partiets beslutning, men hele landsstyret ble kalt inn for å rådgi stortingsgruppa.

En av representantene som var til stede på møtet i landsstyret sier til NRK at de «var veldig delt i spørsmålet om mistillit».

– Men kritikken mot Listhaug er entydig uavhengig av hva man mener om mistillit, sier vedkommende videre, ifølge NRK.

En annen representant som var til stede på møtet kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av møtet:

– Det var mange nyanser og meninger, men jeg opplevde at det var bred enighet om det vi landet på, sier en annen representant til Dagbladet.

Fylkesleder Jon Normann Tviberg i Trøndelag KrF bekreftet før Hareides uttalelse at KrFs landsstyre gikk inn for mistillit mot justisminister Sylvi Listhaug.

– Det var et veldig ryddig og bra møte. Alle fikk komme med sine meninger. Det er jo en mistillit, sier Tviberg til Trønder-avisa.

– Åpent og fint

Brynjar Høidebraaten, fylkesleder i Østfold, sa til Dagbladet før møtet at han allerede hadde landet på én side i saken – men at han var åpen for å lytte til partiledelsen og andre for innspill.

– Møtet har vært veldig fint. Som de fleste andre møter i KrF, var det åpent og fint. Alle hadde muligheten for å komme med sine meninger, sier Høidebraaten til Dagbladet etter møtet.

Han vil imidlertid ikke si noe om hva landsttyret kom fram til.

– Jeg har ikke lyst til å si noe om konklusjonen av dette møtet før Hareide har uttalt seg, sier han.​

Kan ikke akseptere KrFs «kompromiss­løsning» på Sylvi-saken
Share Button

Legg igjen en kommentar