NSB-konduktør på nattoget må i fengsel for å ha befølt passasjer: «Hysj, dette blir mellom oss»

Mannen er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i 90 dager, skriver Adresseavisen.

Hendelsene mannen er dømt for skjedde i november i fjor. En kvinne i 20-årene reiste sammen med kjæresten sin. De hadde sitteplasser, men kvinnen følte seg dårlig og gikk for å finne seg vann i kafévogna midt på natta. Der møtte hun konduktøren, som tilbød henne å oppgradere til sovekupé.

«Ikke rør meg»

Ifølge dommen ble konduktøren med kvinnen inn i sovekupeen og befølte henne der, til tross for tydelig beskjed fra kvinnen om at hun ikke ville dette. Mannen skal blant annet ha befølt skrittet til kvinnen, og uttalt: «Hysj, dette blir mellom oss» – hvorpå kvinnen utbrøt: «Nei, ikke rør meg».

Kvinnen la seg etter hvert til å sove alene, men ba om å bli vekket før de ankom Trondheim. Hun våknet igjen noen timer senere av at konduktøren igjen befølte henne. Hun ga ifølge dommen igjen uttrykk for at hun ikke ville at mannen skulle ta på henne. Konduktøren skal da ha stoppet og sagt at toget snart var framme i Trondheim.

Da konduktøren forlot kupeen, tok kvinnen på seg klærne og løp bort til kjæresten som sov i en annen kupé. Mens hun gråt fortalte hun om hva som hadde skjedd, skriver Adresseavisa.

Mannen nektet straffskyld i retten, men har i stor grad bekreftet det faktiske hendelsesforløpet. I tillegg til straffen på 90 dager i fengsel, må mannen også betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Jobber ikke lenger i NSB

NSBs pressesjef Åge-Christoffer Lundeby opplyser til Adresseavisen at NSB ser alvorlig på hendelsen og at mannen ikke lenger jobber som konduktør.

– NSB har ikke vært kjent med episoden før vi nå har lest dommen fra Sør-Trøndelag tingrett. Personen det gjelder tjenestegjør ikke lenger som konduktør. Vedkommende har etter avsluttet konduktørtjeneste vært leid inn på timebasis til annen tjeneste. Dette vil nå bli avviklet med umiddelbar virkning, skriver han i en e-post til Adresseavisen.

Share Button

Legg igjen en kommentar