Ny migrenemedisin på apoteket: – Jeg har fått et nytt liv

– Før var jeg avhengig av å ha medisin tilgjengelig hele tiden. Jeg hadde piller mot migrene pakket ned i alle vesker og toalettmapper, forteller Kristin Pihl (44).

Hun har slitt med sterke migreneanfall siden hun var 22 år. For litt over ett år siden ble hun del av en testgruppe som har fått den nye migrenemedisinen som blir tilgjengelig via apoteket fra 1. oktober.

– Jeg har fått et nytt liv, og har nesten ikke migrene lenger, sier Pihl og banker hånda i bordet.

– Nå er det over to måneder siden jeg kjente litt antydning, men det gikk fort over. Det er nesten så jeg ikke våger å si det høyt…

Gjennombrudd

På 80-tallet påviste den svenske professoren Lars Edvinsson sammenhengen mellom signalstoffet CGRP (Calcitonin Gene-Related Peptide) og migrene. Etter mer enn tretti år med forskning er det nå utviklet medisiner, CGRP-hemmere, som motvirker migrene. Det skjer ved at medisinen blokkerer et protein som fremkaller og opprettholder migrene.

Share Button

Legg igjen en kommentar