Ny runde i retten for Frode Berg

Spionsiktede Frode Berg og hans advokat Ilja Novikov har en ny runde i Lefortovo tingrett i Moskva i dag. Berg har anket rettens kjennelse fra 3. mai om fornyet varetektsfengsling i tre måneder.

– Han har det tungt nå. Mens han tidligere ble forespeilet at det ble rettssak til sommeren, blir Berg nå fortalt at det kan ta ett år fra nå til saken kommer opp, sier Novikov til VG.

Advokaten kaller også situasjonen for «drastisk forverret»

Berg hadde en lang karriere som grenseinspektør ved kommissariatet i Kirkenes, før han gikk av med pensjon i 2014. Berg har fortalt sine forsvarere at han etterpå har gjort flere turer for norsk E-tjeneste til Russland som kurer.

Ifølge siktelsen postet Berg konvolutter med instrukser og penger til personer som var en del av E-tjenestens operasjon for å hente ut informasjon om militære havner og Nordflåten.

Russiske myndigheter har siktet Berg for spionasje. Berg sier seg uskyldig i spionasje.

- Frode følte seg presset av Etterretningstjenesten

Saken oppdateres.

STRENG SIKKERHET: Frode Berg i retten 3. mai. Her føres han ut av retten av maskerte vakter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
STRENG SIKKERHET: Frode Berg i retten 3. mai. Her føres han ut av retten av maskerte vakter. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar