Pengemaskin: Norsk motebutikk håver inn

(Finansavisen): Motemerket Floyd by Smith ble etablert av Knut Th. Smith i 1985. Domenet floyd.no ble kjøpt i 2006, men det tok noen år før Floyd begynte å satse ordentlig på nett.

I 2014 fikk floyd.no en ny nettbutikkløsning, og Forseth Smith begynte å satse på flere merkevarer enn Floyd by Smith. For å «skape sitt eget uttrykk» etablerte Floyd.no også sitt eget studio der de fleste av bildene i nettbutikken blir tatt.

– Alt dette har vært avgjørende for vår vekst. I tillegg har vi jobbet med synlighet på Google og satset i sosiale medier. Vi har nå 87.000 følgere på Facebook og 23.000 på Instagram, samt 25.000 månedlige lesere av vår moteblogg. Sammen med Floyd-butikkene inspirerer de ulike kanalene målgruppen på ulike måter, sier daglig leder Guro Forseth Smith, som er gift med en av Floyd-gründerens sønner, til Finansavisen.

Sikter mot 60 mill. i 2018

Omsetningen har vokst kraftig siden 2014. Fjoråret bød på en vekst på 66,5 prosent til 35,3 millioner kroner. Resultatet før skatt skjøt i været med 120 prosent og endte på 6,8 millioner.

– I år venter vi en omsetningsvekst på 60-70 prosent. Vi begynner å få kompetanse på hvilke varer kundene ønsker fra hvert merke. I tillegg er vi blitt flinkere til å kjøpe inn riktig mengde varer, sier Floyd.no-sjefen til avisen, og legger til at Floyd.no nå har 16 fast ansatte.

Floyd-vekst på 19 prosent

Smiths Holding, som favner grossistbiten Floyd samt Floyd-butikkene, endte ifølge avisen fjoråret med en omsetning på 195,3 millioner kroner, en vekst på 32 millioner eller 19,4 prosent.

Smiths Holding hadde ni egeneide Floyd-butikker i fjor. I tillegg kommer 23 samarbeidende Floyd-butikker. Selskapet leverer Floyd by Smith-produkter til totalt rundt 230 butikker over hele landet.

I år har Smiths Holding åpnet ytterligere en egen butikk – på 600 kvadratmeter – i Oslo. Den første Floyd-butikken ble åpnet på Grünerløkka i Oslo i 2003, skriver avisen.

58 mill. i utbytte på tre år

Virksomheten har generert et samlet resultat før skatt på i overkant av 80 millioner kroner bare på de tre seneste årene. Fjoråret ble avsluttet med en resultatmargin før skatt på 15 prosent.

Det er avsatt et utbytte på 16,6 millioner kroner for 2017. Begge de to foregående årene ble far og sønner Smith tilgodesett med utbytter på 20-21 millioner, ifølge avisen.

Andre økonominyheter:

Morten Harket sikret seg ti millioner i utbytte

Dette var de mest kjøpte og solgte aksjene på børsen

Boligprisene fikk seg en knekk

Share Button

Legg igjen en kommentar