Per Sandberg avviste pressen på vei til møte med Fiskarlaget

MANDAL (Dagbladet): Fiskeriminister Per Sandberg fortatte i dag sitt program på Skalldyrfestivalen i Mandal med et møte med Fiskerlaget i byen.

Fiskeriministeren var smilende og høflig, men ville ikke snakke med journalistene som var møtt opp utenfor lokalet klokka 9.30 i formiddag.

Også i går var han ordknapp, men frammøtt presse fikk stille ham ett spørsmål hver i forbindelse med et folkemøte om fiskekvoter som Sandberg hadde invitert til.

Han ga da uttrykk for at han hadde gode grunner til ikke å varsle Erna Solberg om sin omstridte feriereise til Iran på forhånd, men ville ikke oppgi hva disse grunnene var.

Svarer ikke på spørsmål om Bahareh Letnes

Ville ikke si noe om kjæresten

Sandberg ville heller ikke svare pressen på spørsmål om han er blitt advart fra myndighetene om å ha et forhold til en kjæreste med Iransk bakgrunn.

– Det kommenterer jeg selvfølgelig ikke. Mine briefer med PST gjengir jeg ikke. Når noen spekulerer i mitt valg av kjæreste og dette blir et tema, da er vi inne i en annen diskusjon sa han i går.

På spørsmål om han angret Iran-turen svarte Sandberg:

– Etterpåklokskap er den dårligste egenskapen man kan ha.

Kritiseres for ambassadebesøk

Hvorvidt Sandbergs omstridte Iran-tur har svekket Norges interesser svarte fiskeriministeren at han skal svare Stortinget.

Sandberg er også fått massiv kritikk for sin deltakelse på flere arrangementer i regi av den iranske ambassaden i Oslo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag kveld kunne kommunikasjonsrådgiver Halvard Wensel i Nærings- og fiskeridepartementet bekrefte overfor Dagbladet at Sandberg ikke bare var til stede under feiringen, men også i kraft av å være statsråd.

Feiringen markerer grunnleggelsen av den islamske republikken under Ayatolla Khomeini i 1979.

– Jeg går ut i fra at ulike statsråder takker ja til ulike invitasjoner. Det har også jeg gjort, sa han.

Til tross for stormen av kritikk som Sandberg står oppe i, tok Sandberg seg i går tid også til å være festivaldeltaker, og ble observert på en av byens serveringer med kjæresten Bahareh Letnes og flere andre personer.

– Gjør narr av frihetsverdiene

Opposisjonen har reagert på Sandbergs feiring på ambassaden. Sandbergs partifelle Christian Tybring-Gjedde har langet ut mot Sandbergs deltakelse i feiringen på den Iranske ambassaden.

SAKEN: Per Sandberg (Frp) reiste til Iran på ferie med sin kjæreste Bahareh Letnes, noe han kalte en «privat og spontan ferietur». Turen har skapt kaos og nå sitter mange med ubesvarte spørsmål. Vi forklarer deg hva saken egentlig handler om. Video: Anna Näumann / Dagbladet / NRK Vis mer

– Deltakelse på en slik feiring er å gjøre narr av de frihetsverdiene vårt samfunn er tuftet på, uttaler Tybring-Gjedde.

– Det er naturlig at ulike personer med ulik innfallsvinkel føler behov for å kritisere, sa Sandberg i Mandal i går.

- I beste fall svært dårlig dømmekraft
Share Button

Legg igjen en kommentar