Phillippe Gillet (67) bor med to alligatorer i stua

67 år gamle Philippe Gillet har samlet reptiler i nærmere to tiår. En kobra bor under salongbordet, og en skilpadde rusler rundt i hagen. En alligator har fått kongeplassen i Philippes seng – mens den andre alligatoren holder vakt ved døra.

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer

Gillet forteller ifølge New York Post at de to alligatorene, Ali og Gator, ble reddet fra en lærfarm. Mange av de andre 400 reptilene har blitt forlatt, eller blitt donert til ham.

– Jeg synes det er urettferdig at vi behandler disse dyrene på den måten vi gjør, fordi vi forstår dem ikke, sier Gillet til Reuters.

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer

– Vi forstår dem ikke, vi hater dem, vi synes de er forferdelige. Men når vi blir kjent med dem, kan man rope dem til seg og mate dem, for eksempel.

Selv hevder han at naboene ikke reagerer nevneverdig på de noe spesielle husdyrene. De kommer gjerne inn for en kaffe, så lenge de farligste slangene holdes i et rom bak to stengte dører mens de er på besøk.

Foto: Reuters
Foto: Reuters Vis mer

Brannvesenet, derimot, er mer skeptiske. De har blitt instruert til å ikke gå inn i huset hvis en nødssituasjon skulle oppstå.

Eier av Oslo reptilpark, Are Hogner, mener det ikke er farlig å bo med så mange reptiler.

– Det må jo være en drøm å kunne bo med så mange reptiler. Å ha de fritt her i Norge går nok ikke på grunn av klimaet, men i Frankrike bør det gå, sier han til Dagbladet.

Han mener reptiler på ingen måte er så farlige som mange skal ha det til.

– Det er jo mange som bor med mange hunder også, det ser jeg på som utrygt. Har man hatt reptiler lenge og de er tamme så vil dette kunne gå fint, men jeg vet ikke om jeg vil anbefale det for alle, sier han.

31-åring døde i England: - Han ble kvalt av slangen «Tiny»
Share Button

Legg igjen en kommentar