Piloten mente arbeidsdagen var over – forlot flyet med 48 passasjerer midt på rullebanen

(Dagbladet): Det høres ganske utrolig ut, men ifølge en rekke indiske medier, deriblant Zeenews, Daily News & Analysis India det norske flynettstedet Hangar.no, fikk 48 passasjerer en svært spesiell opplevelse der de var i ferd med å bli fløyet til Delhi fra Lucknow via Jaipur på Air India Regionals rute 91644.

Til Jaipur kom flyet fire og en halv time forsinket på grunn av både tåke og tekniske utfordringer på flyplassen i Delhi.

Passengers left stranded at Jaipur Airport as Air India pilot denies to fly https://t.co/x1mVDu1Cx5pic.twitter.com/9MPGSeg8Ed

— shrey singh (@shrey107) 11. november 2017

Da flyet endelig fikk tillatelse til å begynne å takse mot avgangsbanen, ble det igjen forsinket, og ble holdt igjen i en halvtime.

Det var da en av pilotene erklærte at arbeidsdagen hans var over, og forlot flyet, skal en ansatt ved flyplassen ha fortalt til Zeenews.

Sikkerhets-grunner

Episoden har blitt hyppig omtalt både i indiske og utenlandske medier, og piloten har til dels blitt latterliggjort for oppførselen sin.

Men, det fortjener han neppe.

– På grunn av forsinkelsene ville pilotens tillate flytid bli overskredet. Derfor kunne han ikke fly, sier flyplassdirektør J. S. Balhara til The Indian Express.

Hadde piloten fortsatt turen, ville han gjort seg skyldig i brudd på arbeidstidsbestemmelsene og kunne også risikert disiplinære forføyninger.

Norwegian: Kunne skapt 18 000 nye arbeidsplasser om vi fikk fly over Sibir

– Det ville dessuten vært et brudd på sikkerhetsreglene, sier Balhara.

Måtte overnatte

Likevel er det unektelig noe spesielt at en pilot forlater flyet han skal føre på taxe-banen for avgang.

De indiske luftfartsmyndighetene har bekreftet episoden, men ønsker ikke å kommentere den utover å si at dette er et forhold mellom piloten og det aktuelle flyselskapet.

Passasjerene ble hente ti buss på taxe-banen og kjørt tilbake til terminalen. Noen ble satt på en buss til Delhi samme dag, andre ble innlosjert på hotell og fikk et nytt fly morgenen etter.

Sørpe full kaptein pågrepet etter å ha svimt av i cockpit
Share Button

Legg igjen en kommentar