Politiet ber om tvangsinnleggelse av dobbeltdrapssiktet kvinne

(Dagbladet): Politiet har bedt om å få tvangsinnlegge den 42 år gamle kvinnen som er siktet for dobbeltdrap i Kristiansand.

Det får Dagbladet bekreftet av påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar.

– Det er begjært tvangsinnleggelse som er sendt til tingretten. Begjæringen er per nå ikke behandlet, skriver Skaar i en e-post.

Han sier de gjør dette for å få kartlagt kvinnes psykiske tilstand.

Kvinne siktet for drap på to menn i Agder med 12 års mellomrom

Siktet for to drap

Kvinnen er siktet for å ha drept sin far i 2002 og sin tidligere samboer i 2014. I slutten av september ble hun varetektsfengslet og hun har så langt nektet å forklare seg.

– Hun nekter straffskyld og stiller helt uforstående til siktelsen, uttalte kvinnens tidligere advokat, Ole Andreas Thrana, i forbindelse med fengslingen.

Thrana er nå fjernet fra saken, etter at det ble kjent at han og siktede har sendt sexmeldinger til hverandre.

– Det er unødvendig

Kvinnens advokat, Olav Sylte, sier de motsetter seg begjæringen fordi de mener det ikke er grunnlag for å foreta en tvangsinnleggelse.

– Det er unødvendig, uforholdsmessig og i strid med menneskerettighetskonvensjonen om retten til privatliv, sier Sylte til Dagbladet.

Han fortsetter:

– Det er ikke noen holdepunkter for at det er behov for å kartlegge noen psykisk tilstand.

Siktedes far ble funnet død i badekaret i sitt hjem i 2002, mens hennes tidligere samboer ble funnet død på et hotellrom i 2014. Det var gjennom etterforskningen av dødsfallet i 2014 at politiet fattet mistanke om at dødsfallet i 2002 heller ikke var naturlig.

Politiet har etterforsket dødsfallet i nesten tre og et halvt år. I fjor ble også Kripos koblet inn. Etterforskningen ble holdt hemmelig til kvinnen ble pågrepet.

- Jeg har hele tiden sagt at dette ikke var en naturlig død
Share Button

Legg igjen en kommentar