Politiet: – Mye som tyder på at savnede Janne Jemtland nå er funnet

BRUMUNDDAL / OSLO (Dagbladet): Politiet mener kvinnen som i går ble funnet i bunn av Glomma er savnede Janne Jemtland.

Det var dykkere fra brannvesenet som fant kvinnen ved Eid bru ved Våler i Hedmark – omkring sju mil fra Brumunddal, der politiet tidligere har søkt.

Søket etter Janne Jemtland pågikk for fullt i området da kvinnen ble funnet, og ingen andre var savnet i området.

– Har en teori

Politiet holdt søndag pressekonferanse om siste nytt i saken.

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden, Ringsaker-lensmann Terje Krogstad og etterforskningsleder Trond Blikstad er til stede på pressekonferansen.

– Det er mye som tyder på at det er savnede Janne Jemtland som nå er funnet, sier van der Eynden på pressekonferansen.

Drapssiktet ektemann ringte selv politiet. Først et døgn etterpå ble det søkt etter Janne

Politiet sier de har en teori om hva det er som har skjedd med Jemtland, men at det gjenstår mye av etterforskningen og at den fortsatt vil pågå med stor styrke.

De vil ikke gå inn på drapsteorien, men sier det fortsatt er funn knyttet til ransakelsen som er bakgrunnen for siktelsen.

– Vi hadde gjort søk på eiendommen tre ganger før søkene på fredag. Vi fikk imidlertid et gjennombrudd onsdag og torsdag som førte til det. I tillegg hadde vi søk på naboeiendommen, sier van der Eynden.

Politiet sier de fortsatt ønsker tips i saken.

– Vi er særlig interessert i tips i forbindelse med observasjoner rundt Eid bru, sier lensmann Krogstad.

Ektemannen siktet

Jemtland ble sist sett i sitt hjem i Brumunddal 29. desember. Fredag ble ektemannen pågrepet og siktet for drap. Bakgrunnen for pågripelsen er spor funnet på ekteparets eiendom.

Politiet var på Jannes Facebook dagen før mannen ble pågrepet

Politiet omtaler funnet av kvinnen og siktelsen av ektemannen som et stort gjennombrudd.

Politiet har ikke ønsket å kommentere hva disse funnene var, men Hamar Arbeiderblad skrev i går at det var Janne Jemtlands blod som ble funnet og at det utløste pågripelsen av ektemannen.

Avisa skriver at politiet brukte helikopter for å frakte sporet til Oslo midt under den pågående ransakingen av boligen.​

Ektemannen erkjenner ikke straffskyld. Han vil bli framstilt for fengsling i Hedmarken tingrett på Hamar klokka 13.00 i morgen.

– Enorm belastning

Janne og ektemannen har to barn. Inger Johanne Reiestad Hansen er bistandsadvokat for de pårørende, og sa følgende til Dagbladet i går.

– Generelt sett er det bedre å finne noen – uansett hvor dramatisk og tragisk det er – er det bedre enn at man ikke har kunnskap. Hvis det er henne, vil barna kunne få en grav å gå til. Det er tross alt en bitteliten trøst, sier Reiestad Hansen til Dagbladet.

– Det at man ikke finner noen, er ofte veldig vanskelig å leve med, sier hun.

Charles var i Fremmed­legionen med Jannes drapssiktede ektemann: - Utmerket tjeneste og plettfritt rulleblad i Fremmedlegionen
Share Button

Legg igjen en kommentar