Politiet ransaker savnede Jannes eiendom

BRUMUNDDAL (Dagbladet): Politiet ransaker nå eiendommen til savnede Janne Jemtland.

– Det er ingen mistenkt eller siktet i saken og vi gjennomfører en tredjemannsransaking av Janne Jemtlands eiendom der hun sist ble observert, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Ransakingen ble først iverksatt etter at politiet i dag konkluderte med at det er skjellig grunn til mistanke om at Jemtland er blitt utsatt for en straffbar handling.

Den 36 år gamle tobarnsmora har vært savnet i to uker, og det er blitt funnet blodspor på to forskjellige steder.

Politiet: Skjellig grunn til å tro at det har skjedd en straffbar handling mot Janne Jemtland

– Vil ta tid

I pressemeldingen kommer det fram at det tidligere er gjort overflatiske undersøkelser etter savnede og at det nå er grunnlag for å gjennomføre grundigere undersøkelser.

– Dette gjøres av kriminalteknikere og vil ta tid. Bakgrunnen for ransakingen er at dette er siste sted Jemtland ble observert, heter det i pressemeldingen.

(Saken fortsetter under videoen)

SAVNET: Janne Jemtland (36) ble sist sett 29. desember. Dette er det politiet vet hittil. Vídeo: NTB Scanpix/Google maps. Klipp: Frida Andersen Vis mer

Krimteknikere Kripos har i dag også gått gjennom avfall ved Heggvin avfall- og gjenvinningsanlegg, 18 kilometer fra Brumunddal.

Detaljene politiet holder igjen i Janne-etterforskningen

De forlot avfallsanlegget Heggvin i Løten kommune 12.45, etter nesten tre timers søk.

Savnet i to uker

Jemtland har nå vært savnet i to uker og saken framstår fortsatt som et mysterium. Ingen er mistenkt eller siktet i saken.

De siste dagene er det ikke gjort noen funn av betydning. Det på tross av meget omfattende søk med hunder, politihelikopter, snøscootere og store mannskaper på bakken.

Et mysterium


LYS: Det er lagt ned lys og blomster på et av de to stedene Jemtlands blod ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Politiets hovedteori er at det har tilstøtt den 36 år gamle tobarnsmora noe, blant annet basert på de to blodsporene de har funnet halvannen kilometer fra hverandre i nærheten av Brumunddal sentrum.​

I går bisto 27 personer fra Sivilforsvaret politiet i letearbeidet, og mannskapene har gjennomsøkt et stort område i terrenget rundt Jemtlands bolig.

Det var her hun ble sett siste gang, klokka 02.00 natt til 29. desember. Hva som har skjedd med henne etterpå, er fortsatt et mysterium.

Var på fest med Janne før hun forsvant: - Hun var fornøyd og i godt humør

Share Button

Legg igjen en kommentar