Politiet utelukker ikke flere fornærmede

GJØVIK (Dagbladet): Politiet i Vestoppland har satt i gang en omfattende etterforskning etter at en 66 år gammel mann i helga ble pågrepet i distriktet. Pågripelsen skjedde etter at politiet fredag kveld fikk inn en melding om en mann i 40-åra som skal ha vært fanget i over to år.

Meldingen kom fra den fornærmedes venner og familie, og fredag kveld var politiet i boligen for å hente han ut. 66-åringen ble først pågrepet dagen etter, da politiet fikk nye opplysninger i saken.

Samtidig skal den siktede også ha forsøkt å kontakte mannen i 40-åra, til tross for at han var pålagt å ikke gjøre dette.

66-åring skal ha holdt mann i 40-åra fanget i to år. Naboene er sjokkert

Utelukker ikke flere

66-åringen, som foreløpig bare har blitt avhørt én gang, nekter straffskyld etter siktelsen. Politiet etterforsker imidlertid saken bredt nå, og utelukker ikke at det kan være flere fornærmede.

– Det er en del av etterforskninga vår. Vi etterforsker bredt og vi er åpne for at det kan være mulige andre fornærmede også, sier politiadvokat Ingveig Nøkleby til Dagbladet.

Ifølge Oppland Arbeiderblad frykter familien til den fornærmede mannen i 40-åra at det er personer i det samme området som kan leve under et liknende tvangsforhold som deres familiemedlem.

– Vi håper at flere kanskje vil tørre å stå fram nå som det er kjent at mannen i 60-åra er pågrepet, sier en familiekontakt til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktedes forsvarer, Magnhild Claudius, har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Bodde et annet sted

66-åringen har en stor enebolig på et sted i Vestoppland, der han har bodd i over 40 år. Han har både kone, barn og barnebarn. Ifølge Dagbladets opplysninger disponerer han også flere utleieleiligheter og andre bygg rundt omkring i distriktet.

Mann i 60-åra fengslet i Oppland. Skal ha holdt mann i 40-åra fanget i to år

Nøkleby bekrefter overfor Dagbladet at den fornærmede ikke bodde i boligen der det ble aksjonert mot og mannen ble pågrepet.

– Han har bodd et annet sted enn boligen, og han har ikke vært innelåst eller låst i siktedes bolig, sier hun.

Hun vil ikke beskrive forholdet mellom de to ellers, men en kontakt for familien til den fornærmede mannen forteller til Oppland Arbeiderblad at mannen i 40-åra har levd under den eldre mannens totale kontroll i to år, og tvangen er av både fysisk og psykisk art.

– Ikke egen økonomi

Familiekontakten forteller at mannen bare har fått være alene når han har gjort oppgaver for den eldre mannen. Kontakten hevder også den siktede har tatt over fornærmedes telefon og bankkonto.

Nøkleby i politiet ønsker ikke å kommentere disse opplysningene. Flere naboer har opplyst til Dagbladet at den siktede har flere personer som har hjulpet til med blant annet snømåking og gressklipping, men at det er spesielt én person som har hjulpet til den siste tida.

– Hva kan du si om opplysningene om at siktede skal ha hatt flere hjelpere?

– Det inngår i vår etterforskning. Vår oppgave er å kartlegge de faktiske forhold og alt hva det innebærer, sier Nøkleby.

Etterforsker bakgrunn

– Vet dere hva et eventuelt motiv er i saken?

ÅSTED: Politiet slo til mot denne boligen i Vestoppland i helga, der den siktede 66-åringen bor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ÅSTED: Politiet slo til mot denne boligen i Vestoppland i helga, der den siktede 66-åringen bor. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer

– Nei, det er en del av etterforskninga. Det er vår oppgave å finne ut hensikten av det her.

Ifølge familien har fornærmede hatt problemer med rus og politiet beskriver han som en sårbar fornærmet.

– Vi undersøker også hva slags forhold og utfordringer fornærmede har og har hatt, sier politiadvokat Ingveig Nøkleby.

Siktede blir også beskrevet som en som er kjent for politiet. Etter det Dagbladet erfarer, har han blant annet voldssaker mot seg fra tidligere. Politiet forteller at de nå nøster opp i siktedes bakgrunn.

Share Button

Legg igjen en kommentar