Politiet utvider siktelse i tvangssak i Vestoppland

Da 66-åringen ble fremstilt for forlenget varetekt i Gjøvik tingrett tirsdag, ba politiet om fire ukers varetektsfengsling og opplyste at siktelsen nå også omfatter underslag overfor ytterligere en person.

– Politiet er fortsatt i en innledende fase i etterforskningen, og begjæring om videre fengsling er begrunnet med bevisforspillelsesfare. Politiet må få ro under etterforskningen og kan derfor ikke gå ut med flere detaljer i saken på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Tom Gjestvang i Innlandet politidistrikt.

Under fengslingsmøtet i Gjøvik tingrett 3. juli ba politiet også om varetekt i fire uker, men fikk da medhold i to uker. Tingretten anså mistankegrunnlaget mot mannen som svakt.

Samtidig framhevet retten at mannen, som var pålagt å ikke ta kontakt med den fornærmede, likevel forsøkte å gjøre dette.

Siktede har anket den første fengslingskjennelsen til Eidsivating lagmannsrett.

66-åringen ble pågrepet 30. juni og er siktet for tvang og trusler mot en mann i 40-årene. Advokatfullmektig Magnhild Claudius, som representerer den siktede mannen, har uttalt at han nekter straffskyld.

Politiet opplyser at de siden pågripelsen har foretatt en nokså omfattende etterforskning, inkludert en rekke vitneavhør, ransakinger og beslag.

66-åring skal ha holdt mann i 40-åra fanget i to år. Naboene er sjokkert
Share Button

Legg igjen en kommentar