Pornostjernens advokat vurderer å stille til valg mot Trump

NEW YORK (Dagbladet): Avenatti er blitt rikskjendis i USA som advokaten til Stormy Daniels, som egentlig heter Stephanie Clifford.

Sammen med sin klient har Avenattis skapt mye trøbbel for USAs president. I januar skrev nemlig Wall Street Journal at Trumps daværende advokat, Michael Cohen, skal ha overført 130 000 dollar (litt i underkant av én million kroner) til Daniels for å få henne til å holde munn, om sin angivelige affære med Trump i 2006. Nå har Clifford gått til søksmål mot Trump fordi hun mener han har forsøkt å sverte henne.

Slik er kvinnen som skaper hodepine for Donald Trump

Denne uka var Avenatti i Iowa. Dit reiser ofte potensielle presidentkandidater som planlegger en valgkamp ettersom delstaten er blant de første som holder nominasjonsvalg.

– Er seriøs

– Jeg er her for å lytte til de flotte folkene i Iowa, se på stevnet og see om det gir mening å stille som presidentkandidat eller ikke. Jeg er seriøs om at jeg vurderer det. Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre. Jeg vil ta en beslutning i de kommende ukene, sier Avenatti til CNN.

Under turen til Iowa har han også deltatt på arrangementer med demokratiske støttespillere.

SAKSØKER TRUMP: Stephanie Clifford, også kjent som Stormy Daniels, sier hun skrev under avtalen rett før valgkampen i 2016.I rettsdokumentene heter det at avtalen er ugyldig ettersom Trump selv aldri underskrev og at Cohen har forsøkt å skremme henne til stillhet.I februar erkjente Trumps advokat, Michael Cohen, at han betalte Clifford om lag 1… Vis mer

– Hans budskap sentrerer seg om å gå til kamp mot den sittende presidenten, og at det er den eneste måten Demokratene kan ta tilbake Det hvite hus. Og han er ikke bare opptatt av å kjempe mot Donald Trump. Vi må også kjempe for ting. Vi må kjempe for Medicare til alle. Vi må kjempe for arbeidende folk. Vi må kjempe for rimelig tilgang på høyere utdanning, sier den demokratiske strategen Matt Paul, som fulgte Avenatti på turen, til TV-kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paul jobbet for Hillary Clintons valgkamp i 2016.

Stormy Daniels skilles for tredje gang

Selv sier Avenatti at han bare vil stille til valg dersom han ikke trodde de andre demokratiske kandidatene var i stand til å slå Trump. Selv har han ingen erfaring fra politikken.

– Kan slå bedre

– Du kan ha all erfaring i verden. Du kan være den mest kvalifiserte personen i verden. Du kan ha de tykkeste valgprogrammene i landets historie. Men dersom du ikke kan slå den fyren, spiller det ingen rolle. Jeg tror jeg kan slå bedre enn mange av de andre kandidatene, som vurderer å stille, sier Avenatti.

Han avviser også at han bare gjør dette for som et publisitetstunt og for å irritere Trump.

– Alle som har fulgt med de siste seks månedene, vet at det siste jeg trenger er ytterligere publisitet, sier Avenatti til New York Times.

Under et arrangement kalt Iowa Democratic Wing Ding, høstet advokaten gjentatte ganger stående applaus under sin halvtime lange tale. Budskapet hans er at Demokratene må komme med et aggressivt angrep mot Trump.

Blant annet skrev han om Michell Obamas berømte ord fra Demokratenes landsmøte i 2016.

– Når de går lavt, går vi høyere, sa den daværende førstedamen.

– Når de går lavt, synes jeg vi bør slå hardere, sa Avenatti, ifølge The Guardian.

VURDERER VALGKAMP: Michael Avenatti snakker med deltakere på Iowa Democratic Wing Ding denne uka. Foto: REUTERS/KC McGinnis
VURDERER VALGKAMP: Michael Avenatti snakker med deltakere på Iowa Democratic Wing Ding denne uka. Foto: REUTERS/KC McGinnis Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar