– President Mugabe vil bli sparket og utvist i dag

(Dagbladet): Samtidig vil tidligere visepresident Emmersom Mnangagwa, som fikk sparken forrige uke, bli gjeninnsatt i partiledelsen på et partimøte, sier han til Reuters.

Grace Mugabe som har vært leder for regjeringspartiets kvinnebevegelse, vil også bli avsatt søndag, opplyser Mutsvangwa.

Stiller seg bak kravet

Ungdomspartiet til ZANU-PF i Zimbabwe stiller seg bak kravet om at president Robert Mugabe må gå av. Ungdomspartiet har vært sterke støttespillere for Mugabe, men mener nå at «den aldrende statsmannen» bør tre til side.

Grace Mugabe må også gå av som leder for kvinnebevegelsen i ZANU-PF, heter det videre i en uttalelse.

Alle de ti provinslagene i ZANU-PF har stilt seg bak kravet om den 93 år gamle presidentens avgang, og sentralstyret ventes å følge opp dette i løpet av søndagen.

- Vil heller dø enn å trekke seg

President Robert Mugabe (93) ble satt i husarrest etter at militæret grep inn og sikret seg kontroll over hovedstaden Harare onsdag denne uka.

– Vil heller dø enn å trekke seg

Mugabe, som har vært Zimbabwes president siden 1987, nekter imidlertid å gå av som president, og fredag dukket han uventet opp på en seremoni på et universitet i hovedstaden.

Både han og kona Grace sier de er klare for å dø for det de mener er rett. De har ingen planer om å trekke seg, melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer Mugabes nevø, Patrick Zhuwao.

Zimbabwes forsvarssjef Constantino Chiwenga skal i løpet av søndagen ha et nytt møte med Mugabe.


SPARKES: Robert og Grace Mugabe vil bli sparket fra regjeringspartiet søndag, opplyser krigsveteransleder Chris Mutsvangwa til Reuters. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Share Button

Legg igjen en kommentar