Rekordmange vil på høstferie – vi presser sommeren til det ytterste

Den rekordvarme sommeren i Sør-Norge ser ikke ut til å ha vært nok. Flere nordmenn enn noen gang vil ha enda mer sol, og trekker sørover i høstferien som er rett rundt hjørnet.

En undersøkelse Virke Reise har gjennomført, viser at over halvparten av dem som oppgir at de skal ha høstferie, velger seg et reisemål i utlandet.

34 prosent av alle spurte i denne befolkningsundersøkelsen sier at de skal ha høstferie i en eller annen form.

Solgaranti før vinteren

– Vi forskyver sommerfølelsen så langt inn i høste som vi kan. Vi ser en tendens til at mange sparer opp noen feriedager med «solgaranti» før vinteren setter inn, sier Astrid Bergmål, daglig leder i Virke Reise utland.

REGISTERER REISEMØNSTER: Daglig leder i Virke Reise Utland, Astrid Bergmål. Foto: Virke Reise
REGISTERER REISEMØNSTER: Daglig leder i Virke Reise Utland, Astrid Bergmål. Foto: Virke Reise Vis mer

Tallene hun presenterer, understøttes av de største reisetilbyderne. TUI alene melder om 30 prosents vekst fra forrige høstferie hva gjelder bestilte reiser. Trenden er den samme hos Apollo og Ving.

31 prosent av dem som har valgt seg høstferie i utlandet, oppgir at sol og bading er et av de viktigste formålene med ferien. Aller viktigst er det imidlertid å være familie og venner (56 prosent).

Bedre dekket

Og dem som reiser på en pakket tur til utlandet denne høsten, kan gjøre det i forvissning om at de er bedre sikret enn før. 1. juli trådte nemlig den nye pakkereiseloven i kraft.

Da flyet ble forsinket, ringte kapteinen nærmeste restaurant og bestilte 40 pizzaer

Reisearrangøren er nå ansvarlig for hele reisen, og man risikerer for eksempel ikke å bli sittende igjen med et forhåndsbetalt hotell om flyet ikke går.

Dette er mest populært

Reiseselskapet Apollo har laget denne lista over denne høstens mest populære reisemål:

Sol og bad:

  • 1. Kreta
  • 2. Rhodos
  • 3. Gran Canaria
  • 4. Kroatia
  • 5. Mallorca

På lista over de mest populære storbyene holder London fortsatt stand som det hotteste reisemålet, foran Roma, Praha, New York og Budapest.

Denne sveitsiske landsbyen innfører borgerlønn på 21 000 kroner. Motytelse: Ingen
Share Button

Legg igjen en kommentar