Rødt fremmer mistillitsforslag mot Listhaug etter facebookpost

(Dagbladet): Rødt fremmer mistillitsforslag mot justisminister Sylvi Listhaug. Det skriver partiets leder, Bjørnar Moxnes, på Facebook.

I posten lister Moxnes opp en rekke årsaker til at partiets ledelse nå fremmer forslaget. Deriblant at Stortinget ikke kan akseptere en justisminister som anklager Stortingets flertall for å sette hensynet til terrorister framfor hensynet til nasjonens sikkerhet.

Listhaug brukte det omstridte terrorbildet UTEN tillatelse. Nå får hun regning i posten

– Jeg blir overrasket hvis flertallet på Stortinget har tillit til Listhaug. Hvis stortingsflertallet ikke har det, må det komme til uttrykk. Jeg tror mange innbyggere også er opptatt av å få vite hvilke partier som har og ikke har tillit til Listhaug som justisminister, skriver Moxnes.

Partiet mener også at Listhaug mangler det som skal til for å gjennomføre en demokratisk debatt.

– Saklig, demokratisk debatt forutsetter et minstemål av gjensidig anerkjennelse og tillit mellom partene som deltar. Justisministerens anklage viser at hun ikke har dette minstemålet av tillit til Stortingets flertall, skriver Rødt-lederen.

«Lik og del»

Fredag forrige uke delte Listhaug et bilde på Facebook av flere soldater med tildekkede ansikter, med teksten: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. Lik og del».​​

Bildet har fått hard medfart. Både Utøya-overlevende, Ap-leder Jonas Gahr Støreog Høyre-topper har tatt markant avstand fra Listhaugs utspill. KrF-leder Knut Arild Hareide takket lørdag Høyre-politikerne som våget å ta avstand fra statsråden som sitter i egen regjering.

Onsdag slettet Listhaug bildet, men det skal ikke ha vært kritikken som fikk henne til å bøye av. Derimot oppgir hun at det det bilderettigheter som er årsaken.

Saken oppdateres

Sylvi sletter omstridt innlegg
Share Button

Legg igjen en kommentar