Ronny satser 200 millioner på ny fabrikk

(Finansavisen.no): – Jeg skrev greit engelsk, så da begynte jeg å ta meg av de internasjonale kundene, sier Ronny Skauen (49), utviklings- og salgsdirektør i Sleipner Motor.

Han er selvlært, gikk på gymnaset, og etter førstegangstjenesten i marinen begynte han i bedriften der faren er sjef, skriver Finansavisen.

Selskapet tenker nå å bruke 200 millioner kroner på ny fabrikk. Den nye fabrikken skal ligge på Gressvik, en kilometer i luftlinje fra dagens fabrikk.

I 1990 begynte bedriften med det som på fint heter «aktiv internasjonalisering». Det innebar imidlertid ikke dyre konsulenter i skarpe dresser.

Startet i 1908

Bedriften holder til sentralt i Fredrikstad, og ble etablert i 1908. Etter en konkurs, et eierskifte og omlegging av produksjonen spisset bedriften seg inn på baugpropeller i 1985.

Baugpropellen «Side-Power» skal gjøre det lettere å manøvrere i trange havner. Den er ment for fritidsbåter fra 20 til 140 fot, og har vist seg å være en lønnsom nisje.

I dag har bedriften 115 ansatte samt ytterligere 45 som er fordelt på Sverige, Danmark, Tyskland, Finland og Storbritannia.

Ifølge Skauen foregår både design, produktutvikling, maskinering, montering, elektronikk, markedsføring og salg fra Østfold-byen.

– Glassfiberproduksjonen gjøres i egne fabrikker i Sverige og Norge. Metallstøping i bronse og aluminium gjør vi hos underleverandører, primært i Norden. Men bortsett fra det vil vi gjøre mest mulig selv. Da har vi kontrollen på både kvalitet og kostnader, sier Skauen, til avisa.

Høy lønn betyr kvalitet

– Man sier alltid at det er høye lønninger i Norge. Men den store fordelen er kvaliteten på medarbeiderne, for eksempel så kjører vi hele monteringsavdelingen på 40 mann med én formann. Folk er selvgående og opptatt av å gjøre sitt beste. Her er det ingen som går og passer på andre, sier Skauen, ifølge Finansavisen.

– Det er ikke naturlig å ha en fabrikk midt i byen, og ikke er vi ved vannet heller. Det går med mye ekstra tid når vi tester så mye som vi gjør. Vi trenger mer plass og ønsker å integrere produksjonen tettere med utviklingsavdelingen, sier Skauen.

Andre økonominyheter:

Så mye steg prisene på nye boliger

Petter Stordalen saksøkt for 70 millioner kroner ​

​​

Lik Dagbladet Arbeidsliv på Facebook
Share Button

Legg igjen en kommentar