Såpeprodusent beklager reklame som gjorde svart kvinne hvit

(Dagbladet): En ny reklamekampanje fra såpeprodusenten Dove, slo helt feil, skriver The Guardian.

I reklamen, som ble delt på Facebook-siden til Dove, er det en liten sekvens med en svart kvinne, som tar av seg toppen og blir hvit, visstnok etter å ha brukt Dove.

Siden vasker hun seg en gang til, og blir asiatisk.

Stjernesminkør reagerer

Videoen fikk flere til å reagere, blant annet stjernesminkøren Naomi Campbell, som også delte videoen.

Dove apologised for ‘racist’ Facebook advert showing a black woman turning white after using @Dove lotion. pic.twitter.com/NGXyhnGuBZ

— Habeeb Akande (@Habeeb_Akande) October 8, 2017

«Jeg ruller gjennom Facebook og så kommer denne Dove-reklamen opp. Ok, hva er det jeg ser», skrev Campbell om videoen.

«Hva forteller USA svarte mennesker? At vi blir bedømt på bakgrunn av hudfargen vår, og det inkluderer det som anses som vakkert i dette landet».

Hun var ikke den eneste som reagerte, og de kraftige reaksjonene fikk Dove til å ta affære. De fjernet videoen og fulgte opp med en beklagelse.

«Et bilde vi postet på Facebook mislyktes fullstendig i å representere fargede kvinner på en god måte. Vi beklager sterkt til de som ble fornærmet», heter det i en uttalelse fra Dove.

An image we recently posted on Facebook missed the mark in representing women of color thoughtfully. We deeply regret the offense it caused.

— Dove (@Dove) 7. oktober 2017

«Som en del av en kampanje for Dove body wash ble et tre sekunder langt klipp postet på vår amerikanske Facebook-side. Dette representerte ikke det mangfoldet av ekte skjønnhet som Dove er lidenskapelig opptatt av og som er kjernen av det vi tror på, og det burde ikke skjedd».

Ikke første gang

Mange var også kjapt ute med å påpeke at Dove har vært i hardt vær tidligere også, skriver BBC.

I 2011 ble de anklaget for rasisme etter at et før og etter bilde øyensynlig plasserte tre kvinner på en fargeskala, og antydet at den lyseste kvinnen var sluttresultatet.

Og i 2015 ble det også kontroverser da Dove lanserte en hudkrem for «normal til mørk hud».

Share Button

Legg igjen en kommentar