Seks personer pågrepet etter aksjon mot vaskehall i Oslo

Seks personer er pågrepet etter at politiet gikk til aksjon mot en vaskehall i Oslo sentrum. Politiet mistenker de har tilknytning til et narkotikanettverk som aktivt rekrutterer ungdom helt ned i 13-årsalderen.

I starten av uka gjennomførte Oslo politidistrikt den planlagte aksjonen hvor det ble utført ransaking på tre ulike steder. Utgangspunktet for aksjonen var en siktelse mot tre personer for grovt heleri.

Seks personer er pågrepet etter aksjonen, hvorav tre av de pågrepne følges opp av Politiets utlendingsenhet mistenkt for brudd på utlendingslovgivingen.

Tilknytning til kriminelt nettverk

Politiet knytter pågripelsen og ransakingen opp mot personer de mener har tilknytning til et kriminelt nettverk i Oslo sør.

– Politiet har skjellig grunn til å mistenke at dette er en kriminell virksomhet, og at personene besitter store verdier som kommer fra straffbare handlinger, opplyser de i en pressemelding.

VARSKU: Politiet står uten verktøy for å håndtere de verste mindreårige kriminelle i Oslo. Video: Marie Røssland. Redigering: Øistein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer

Etterforskningsleder ved enhet øst, Terje B. Dahl, sier at dette er et nettverk de har fulgt med på over tid.

– Dette er personer vi vet at har drevet med kriminalitet over tid, og som vi vet at har et nettverk rundt seg for å holde den kriminelle virksomheten ved like, sier Dahl til Dagbladet.

Han forteller også at de følger med på flere sentrale personer i nettverket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekruttering av unge

Politiet mener de dette er et nettverk som driver med organisert narkotikaomsetning, og har sitt rotfeste i den sørlige delen av Oslo.

– Grunnen til at vi har fulgt nøye med på nettverket, er at vi har sett rekruttering av ungdommer til kriminelle miljøer.

– Det er snakk om ungdom helt ned i 13-årsalderen, sier Dahl.

De siktede framstilles for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

OSLO: Videoen, som er filmet onsdag, viser en gjeng unge gutter gå løs på puben Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Video: Privat Vis mer

Mindreårige

De siste månedene har Dagbladet omtalt flere kriminalsaker som involverer mindreårige i Oslo.

Blant annet ble det rapportert mot en ungdomsgjeng som gikk til angrep på et utested og gjester ved det aktuelle utestedet på Tøyen.

Sjokkerte naboer ble vitne til hendelsen, og resultatet ble omfattende materielle skader, samt at flere pubgjester ble utsatt for vold.

En 17-åring ble pågrepet i forbindelse med saken, men ble sluppet fri etter avhør i går kveld. Gutten ble blant annet sluppet fri på grunn av lav alder.

Multikriminelle mindreårige

I juni skrev Dagbladet at ti barn under 15 år står for hele 187 forbrytelser i hovedstaden.

Politiet mottar anmeldelser om alle typer kriminalitet: voldtekter, brannstiftelse, biltyveri, vold mot politiet og ran. Alle sakene henlegges på grunn av gjerningsmannens unge alder. Politiet er på defensiven og kommer nå med et desperat rop.

– Vi får ikke gjort noe med disse ungdommene og folk som bor i områdene er redde for å gå i sine egne gater når ungdomsgjengene surrer rundt som biesvermer, sa Geir Tveit, som er leder for politiets forebyggende avdeling i Oslo sentrum.

Ti barn er anmeldt 187 ganger i Oslo sentrum. - Vi får ikke gjort noe
Share Button

Legg igjen en kommentar