Sendte meldinger om hva som kunne gjøres med ufødt jente

En mann i 70-åra er i Sunnmøre tingrett dømt til ett år og ni måneders fengsel for å ha chattet om seksuelle overgrep mot barn. Mannen har også delt flere hundre overgrepsbilder og videoer på nettet.

Den tidligere ustraffede pensjonisten la kortene på bordet da han møtte i tingretten. Ifølge dommen erkjente han straffskyld for samtlige punkter i tiltalen.

Her bestiller nordmannen direktesendt barneovergrep fra Filippinene: «Så ung som mulig»

Fikk mye tid som pensjonist

Under politiets etterforskning har det kommet fram omfattende bevis i saken. På mannens pc fant politiet logger fra chatting med i alt 75 personer. Samtalene skal ha pågått over en periode på tre år og ti måneder.

Dialogene har hovedsakelig dreid seg om seksuelle overgrep mot barn. Under samtalene har tiltalte også delt og mottatt barnepornografiske bilder og filmer.

I retten forklarte mannen i 70-åra at han fikk mye fritid etter at han ble pensjonist. Mye av tida ble etter hvert brukt på nettet.

Justisministeren reagerer med avsky når han leser «Litt ung da. 5 år»

Etter at en venninne tipset ham om to chattesider, begynte han å bruke mer og mer tid på samtaler om overgrep. I den ferske dommen fra tingretten beskrives detaljer fra flere av samtalene, blant annet en hvor mannen og en annen fantaserer om hva de kan gjøre med en ufødt jentebaby.

Flere hundre samtaler

I retten skal mannen har forklart at det var «settingen» under chattene og spenningen ved å være en del av et skjult miljø som var drivkraften bak handlingene. Han ble etter hvert revet med, og tilbrakte daglig to-tre timer foran pc-skjermen.

Mannen ble aksjonert mot høsten 2016. Under politiets arbeid ble det ifølge dommen funnet til sammen 365 chattelogger. Mange av dem handlet om seksuelle overgrep mot barn.

Ny studie: Barn får ikke hjelp etter grove krenkelser og overgrep

I dommen slås det også fast at loggene viser en person som bevisst prøver å bryte ned samtalepartnernes moralske sperrer mot å forgripe seg på mindreårige helt ned til spebarnsstadiet.

Lakkerte «pedo» på døra

Det kommer i dommen også fram at mannen har vært utsatt for en rekke hærverk etter at han ble løslatt fra varetekt. Flere ganger skal personer ha ødelagt boligen og bilen hans.

Ifølge tingretten er det trolig at hendelsene har sammenheng med saken. Blant annet har ordet «pedo» blitt lakkert på inngangsdøra til mannen.

Denne formen for privat rettshåndhevelse er uakseptabel, og den utgjør en unødvendig tilleggsbelastning for tiltalte. Tilleggsbelastningen vektlegges i noen grad ved straffutmålingen, heter det i dommen.

Slik avslørte de norske overgriperes skjulte liv. «Det planlegges et overgrep som skal skje neste uke»
Share Button

Legg igjen en kommentar