Siste fly har lettet fra «verdens tommeste flyplass»

I 2013 åpnet Mattala Rajapaksa International Airport (MRIA) på Sri Lanka, 250 kilometer sør for hovedstaden Colombo.

Flyplassen ble beordret bygget av daværende president Mahinda Rajapaksa, som selv er fra området. Rullebanen er på 3500 meter og kan ta ned verdens største fly, Airbus A-380. Terminalbygget rommer 10 000 kvadratmeter, og tolv innsjekkingsskranker skulle sørge for å kunne ekspedere opptil en million reisende fra den 1.6 milliarder kroner dyre flyplassen hvert år.

Trakk seg ut

Slik ble det aldri. Flyselskapene ville ikke etablere seg. I rekordåret 2013 reiste 21 000 personer via flyplassen, som blant annet hadde forbindelse til Kina. Siden gikk det nedover. Tolv flyselskap har hatt ruter til Mattala Rajapaksa, men i 2017 var det bare ett igjen – Flydubai.

Fløy i 17 timer - var aldri på do. Faktisk reiste han seg aldri fra stolen sin

Forrige uke trakk også dette selskapet seg ut, og la ned ruta via Colombo til Dubai, skriver Gulf News.

Fuglekollisjoner

Det har vært flere kollisjoner mellom fugler og fly i forbindelse med avganger fra flyplassen, og beliggenheten, samt mangel på offentlig transport og parkeringsplasser ved terminalbygget, er medvirkende årsaker til at Mattala Rajapaksa International aldri ble en suksess.

Flyplassen, som har over 500 ansatte, har vært forsøkt solgt, uten hell. Nå brukes deler av den som rislager.

Flyplassen, som lenge har gått under betegnelsen «verdens tommeste flyplass» skal imidlertid fortsatt være operativ, blant som «nødflyplass» for hovedflyplassen i Colombo.

Prestisje-flyplassen kostet 1,6 milliarder - og betjener sju passasjerer om dagen
Share Button

Legg igjen en kommentar