Sjokkbølger gjennom Norwegian: Taper 3 milliarder

(Finansavisen.no): For finansminister Siv Jensen (Frp) er en galopperende oljepris som balsam for sjelen. For adm. direktør Bjørn Kjos i Norwegian er den det reneste marerittet. Siden juni i fjor har oljeprisen steget fra 45 til 80 dollar fatet og sendt drivstoffkostnadene i taket.

På toppen av dette har Norwegian de seneste månedene opplevd en sterkere dollar som ytterligere ødelegger for Norwegian-sjefens lønnsomhetsdrømmer.

Hvis man legger sammen effekten av oljepris og dollar, har Norwegians bunnlinje svekket seg med 3 milliarder kroner bare de to seneste månedene, skriver Finansavisen.

– Dette begynner å bli utrolig slitsomt for Norwegian. I tillegg til oljeprisoppgangen har de en svak krone å hanskes med. Halvparten av Norwegians kostnader er i dollar, sier en analytiker til Finansavisen.

Flere andre analytikere istemmer hvordan oljeprisen rammer Norwegian.

– Nå begynner dette virkelig å svi, sier en annen.

For oljeprisen har steget lenge. Siden oljeprisen bunnet ut under 30 dollar i januar 2016, har oljeprisen nesten tredoblet seg. Det meste av oppgangen er kommet i løpet av det seneste året.

Siden juni i fjor har oljeprisen steget fra 45 til 80 dollar, tilsvarende nær 80 prosent. Bare siden mars i år har oljeprisen steget fra 65 dollar – en oppgang på 23 prosent, ifølge avisen.

Det gir en samlet effekt på nær 3 milliarder kroner for Norwegian.

Andre økonominyheter:

Ekornes-familien kan dele nær halv milliard ved salg

Sunnmøringer har fått smaken på Porsche

Share Button

Legg igjen en kommentar