Skal ha drept sønn og seg selv. Flyttet nylig til Elverum

Klokka 20.30 fredag kveld mottok politiet melding om funn av to døde personer i Elverum. Det var en voksen og et barn som ble funnet i sin bolig.

Ut fra omstendighetene og funn på åstedet er politiets hovedteori at det dreier seg om drap og selvdrap, opplyste politiet i går.

– Vi mener det er en mann i 40-åra som har tatt livet av sin 13 år gamle sønn og deretter seg selv, opplyste Innlandet politidistrikt.

Politiadvokat Kaja Løhren Borg bekreftet overfor Dagbladet at den 13 år gamle gutten bodde hos faren sin.

Flyttet nylig

Elverum: Drap og selvdrap, ifølge politiet

De to flyttet nylig til Elverum fra en annen Hedmark-kommune, får Dagbladet opplyst. Både gutten og faren hadde sterk tilknytning til sin tidligere hjemkommune.

Kriseteamet i den gamle hjemkommunen har hatt flere møter gjennom helga og ble orientert om hendelsen fredag kveld. Søndag kveld vil det bli holdt åpent hus for alle i kommunen.

– Vi har den dypeste medfølelse for alle de pårørende i denne forferdelig tragiske saken, sier ordføreren i den andre Hedmark-kommunen til Dagbladet.

Ordføreren opplyser at kommunen ikke kan kommentere saken ytterligere, på grunn av politiets etterforskning.

– Alle er berørt

I Elverum, som far og sønn nylig flyttet til, forbereder kommunen også tiltak.

– Nå forbereder vi oppfølging av skolene, som skal møte elevene i morgen. Kriseteamet og alle berørte parter har et møte i ettermiddag, sier utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SPERRINGER: Politiet hadde lørdag ettermiddag fortsatt sperringer ved stedet der far og sønn fredag kveld ble funnet døde.Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix
SPERRINGER: Politiet hadde lørdag ettermiddag fortsatt sperringer ved stedet der far og sønn fredag kveld ble funnet døde.Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix Vis mer

Gutten var elev på en stor skole i kommunen. Både rektor og skolens lærere møtes med kriseteamet i dag.

– Elverum er ikke større enn at alle blir berørt. De er de nærmeste vi tenker mest på, sier Arnesen.

– Det blir en veldig spesiell skoledag for alle i morgen. Dette er en så tragisk hendelse som berører alle. Det berører selvsagt spesielt dem som kjenner eleven og er nære, sier han.

Kriseledelsen i den gamle kommunen har hatt kontakt med de pårørende.

Obduseres

På sosiale medier har det kommet en rekke hilsninger til den 13 år gamle gutten som skal ha blitt drept.

Heidi Kronberget Sørskog, leder av stab for kommunikasjon i Innlandet politidistrikt, opplyser til Dagbladet at det trolig ikke vil komme mer informasjon om hendelsen fra politiet søndag. Det er heller ikke avklart når politiet frigir navn i saken.

Politiadvokat Kaja Løhren Borg i Innlandet politidistrikt opplyste i går at faren ikke er noen kjent person for politiet.

Både faren og sønnen er sendt til obduksjon, og foreløpig obduksjonsrapporter er tidligst ventet tirsdag.

– Vi vil fortsatt jobbe med denne saken for å få kartlagt alle forhold rundt dødsfallene, sa politiadvokat Borg.

Politiet gjennomførte lørdag tekniske undersøkelser med bistand fra Kripos. Kripos vil også bistå i forbindelse med obduksjonen.

Kriseteamet aktivert

– Dette er dypt tragisk. Det er helt forferdelig å få en slik beskjed. Dette er vondt for alle, sa Erik Hanstad, ordfører i Elverum, til Dagbladet i går.

– Det står en ledig pult på ungdomsskolen, og det er mange som kjenner ham på skolen han gikk på før. Vi skal iverksette tiltakene som er nødvendig.

Ordføreren forteller at han tror mange er berørt av hendelsen.

– Sånt gjør veldig inntrykk, om man kjenner de involverte eller ikke. Jeg kjenner det på meg selv også at det gjør noe med en når man får slike utenkelige beskjeder.

Share Button

Legg igjen en kommentar