Skolen legger seg flat. Ser du hvorfor?

Den franske skolen har sett seg nødt til å komme med en unnskyldning etter at disse bildene har begynt å gå sin seiersgang på nettet.

Ved første øyekast er det ikke så mye som skiller de to bildene. Noen har flyttet på seg, noen har en litt annen armstilling og noen har snudd seg.

Men om man ser nærmere etter på utsnittet øverst i artikkelen, er det et par av kunstskoleelevene som har fått en større overhaling og blitt betraktelig mørkere i huden.

FØR
FØR Vis mer

Det tok ikke lang tid før kritikken begynte å hagle. Mange mente at skolen bevisst hadde valgt bildemanipulering framfor å faktisk ta inn svarte studenter.

Ifølge The Guardian har skolens direktør, Antoine Rivière, forklart at det ikke er de som har gjort dette, men at det har skjedd i forbindelse med åpningen av en skole i USA.

– Vi sendte en del dokumentasjon til en kommunikasjonsbyrå i USA for å få hjelp til å markedsføre skolen vår der, sier han, og legger til at bilderedigeringa skjedde uten at de visste om det.

ETTER
ETTER Vis mer

– Dette er det stikk motsatte av det vi her ved Émile Cohl representerer, sier han.

Skolen skal ha bedt om at det redigerte bildet blir fjernet. De har også sendt ut en skriftlig beklagelse til alle studentene og foreldrene.

Ser du hvilket bilde som er manipulert?
Share Button

Legg igjen en kommentar