Skulle bevise dårlig drapsmetode. Presset hodet til eks-politisjef (69) ned i pute i ti minutter

KRISTIANSAND (Dagbladet): I rettssaken mot den 43-årige sjubarnsmoren som er tiltalt for å ha drept sin ekssamboer og sin far, har forsvarer Olav Sylte tatt uortodokse metoder i bruk:

I går presset han hodet til privatetterforsker og tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen (69) ned i ei pute i flere minutter, for å vise at den tiltalte kvinnens ekssamboer neppe ble kvalt på denne måten, slik påtalemakten mener.

FORSVARERE: Olav Sylte og Katja Hakvaag forsvarer den 43-årige Kristiansand-kvinnen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
FORSVARERE: Olav Sylte og Katja Hakvaag forsvarer den 43-årige Kristiansand-kvinnen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

– Ikke akkurat ålreit

– Jeg holdt hodet hans ned i puta i ca. ti minutter, opplyser Sylte til Dagbladet.

– Og Abrahamsen overlevde åpenbart.

– Åpenbart. Dette må være noe av det dårligste redskapet for å kvele noen; ei slik pute består av 99,9 prosent luft.

Drapssiktet kvinne (42) ble ilagt besøksforbud mot ekssamboeren

– Det var ikke akkurat ålreit. Men vi viste at slik avdøde lå, litt på sida, går det helt fint an å puste, sier Abrahamsen til Dagbladet.

– Store misforståelser

Påtalemakten mener kvinnens ekssamboer Øystein Hagel Pedersen (67) først ble dopet ned med innsovningsmedisinen Stilnoct, før den tiltalte kvinnen kvalte ham ved å presse hodet hans i puta. Han ble funnet død søndag 6. april 2014, på et rom på nå nedlagte First Hotel i Kristiansand – i stillingen som Abrahamsen ligger i på bildet over.

Sylte mener det er store svakheter og hull i politiets etterforskning. Blant annet er det ikke gjennomført rekonstruksjon av scenen på hotellet, ei heller av hvordan kvinnens far ble funnet død i et badekar i 2002. For sistnevnte tilfelle har han gått til innkjøp av et liknende badekar, slik VG meldte i går.

PRØVEKANIN: Privatetterforsker Finn Abrahamsen (69) var prøvekanin, eller markør, under advokat Syltes forsøk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
PRØVEKANIN: Privatetterforsker Finn Abrahamsen (69) var prøvekanin, eller markør, under advokat Syltes forsøk. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer

– Vi tror det er store misforståelser om hva som har skjedd, sier Sylte.

Han mener politiet har sett seg blinde på drapsteorien og ikke for alvor har sjekket hvorvidt avdøde Pedersen kan ha tatt livet av seg i stedet.

– Effektivt

Tidligere i dag forklarte overlege og professor Kari Ormestad, som obduserte Pedersen, seg. I motsetning til Sylte mener hun at det er høyst effektivt å bruke ei pute for å drepe noen.

– Puta blir klemt flat, og så er det madrass under, sa hun.

Statsadvokat Leif Aleksandersen ønsker ikke å kommentere Sylte og Abrahamsens forsøk.

– Det går på bevisene i saken, sier han til Dagbladet.

Share Button

Legg igjen en kommentar