– Skulle møte venner på T-banen. Endte med å bli sperret inne og påført kraniebrudd

En mann i 30-åra er besluttet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for grov frihetsberøvelse, grov kroppsskade og grovt ran. Det kommer fram i en fersk kjennelse fra Borgarting lagmannsrett.

Frihetsberøvelsen skal ifølge fornærmede ha funnet sted natt til 28. september. Fornærmede, som er en mann, skal ha blitt holdt fanget i flere timer og ble påført flere alvorlige skader, blant annet kraniebrudd, opplyser politiet til Dagbladet.

Ikke som planlagt

– Jeg vil ikke gå nærmere inn på hvor han skal ha blitt holdt fanget, da det fortsatt er tidlig i etterforskningen. Politiet har pågrepet en person, men ut ifra fornærmedes forklaring, mener vi det er flere involverte, sier politiadvokat Nina Bakken.

I et kott i dette bygget skal mannen ha blitt holdt fanget i to dager

Saken er under full etterforskning hos politiet, som blant annet forsøker å spore opp flere av dem som skal være involvert i saken. Ifølge Bakken har den siktede som er pågrepet ikke forklart seg for politiet så langt.

– Men fornærmede har forklart at han skulle møte noen han kjente ved Borgen T-banestasjon. Da han kom dit, dukket det opp flere enn dem han egentlig skulle møte. Det framstår som at han har blitt lurt på et vis, sier politiadvokaten.

Nekter straffskyld

I kjennelsen fra Borgarting lagmannsrett kommer det fram at det så langt er stor usikkerhet rundt hendelsesforløpet i saken. Det jobbes blant annet fremdeles med å finne åstedet hvor fornærmede skal ha blitt holdt fanget.

Fant masker, våpen og spesialbygd fangevogn

Lagmannsretten mener samtidig at det er en reell mulighet for bevisforspillelse, og at siktede vil oppsøke og påvirke andre involverte.

Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, har hatt samtaler med sin klient denne uka. Han sier i motsetning til Bakken at siktede ikke har vært motvillig til å forklare seg for politiet.

– Men han nekter straffskyld. Mer enn det kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Furuholmen.

«Gi meg alt du har eller så stikker jeg sverdet inn»
Share Button

Legg igjen en kommentar