Sky News: En av de to som ble utsatt for nervegift i Amesbury, er død

Antiterrorpolitiet i England gikk tidligere denne uka ut med at Dawn Sturgess (44) og Charlie Rowley (45) som ble funnet bevisstløse i Amesbury forrige lørdag, hadde fått i seg nervegiften Novitsjok. Nå melder Sky News at Sturgess har mistet livet som følge av giftdosen.

Paret ble funnet omkring 13 kilometer fra der den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal og hans datter ble forsøkt drept 4. mars. Politiet trodde først at de to hadde blitt bevisstløse etter bruk av narkotiske stoffer.

Britisk par i 40-åra

Det er ingenting ved de to britenes bakgrunn som tyder på at de skulle være mål for et attentat, mener politiet. Den britiske regjeringens kriseutvalg møttes torsdag, og Storbritannia har krevd en forklaring fra Russland etter den nye hendelsen med novitsjok, mens Russland har krevd unnskyldning for falske anklager.

Engelsk politi: To nye er utsatt for Novitsjok

– Vårt utgangspunkt er at de ble ofre for enten konsekvensene av det forrige angrepet, eller noe annet, men at ikke noe var rettet direkte mot dem, sa sikkerhetsminister Ben Wallace torsdag formiddag.

Den russiske eks-spionen Sergej Skripal og datteren hans ble også utsatt for nervegiften novitsjok tidligere i år, i et angrep som sjokkerte en hel verden. Det skapte også en alvorlig diplomatisk krise mellom Storbritannia og Russland.

Britiske medier har de siste dagene trukket fram igjen det fire måneder gamle giftangrepet,selv om det foreløpig ikke er noe som tyder på at Skripal og datteren har noe annet til felles med Sturgess og Rowley enn at de har blitt forgiftet av den samme nervegiften.

Novitsjok-ofre syke etter å ha tatt på infisert gjenstand

Sperret av område

Politiet satte i etterkant av denne ukas hendelse opp sperringer rundt en bolig og flere andre steder der de to personene hadde oppholdt seg før de mistet bevisstheten. Sikkerhetstiltakene er styrket både i Amesbury og Salisbury.

Innenriksminister Sajid Javid bekreftet imidlertid at gift-eksponeringen ikke fant sted i noen av områdene som ble dekontaminert etter Skripal-angrepet, ifølge Sky News.

Saken oppdateres

Share Button

Legg igjen en kommentar