Skyteepisode utenfor NSAs hovedkontor i USA

(Dagbladet): En person er såret etter en skyteepisode utenfor hovedkvarteret til «National Security Agency» (NSA) i den amerikanske delstaten Maryland.

Tidligere ble det rapportert at tre personer hadde blitt skutt, men en talsperson for politiet bekrefter at kun en person er skadet og sendt til sykehus.

En mistenkt pågrepet

I en pressemelding sier en talsperson fra NSA at politiet har kontroll på situasjonen. Én mistenkt skal være pågrepet.

Episoden tok sted onsdag morgen, lokal tid, melder CBS News. En SUV ble stoppet utenfor inngangen til NSAs anlegg i Fort Meade etter å ha kjørt inn i mursperringene som er satt opp rundt bygningen.

Avisa viser fjernsynsbilder av det som ser ut til å være politi omringe en mann som ligger på bakken iført håndjern.

Kulehull på bilen

Det er fremdeles uvisst hva bilen gjorde utenfor bygningen. FBI har sendt folk til stedet for å komme til bunns i hva som har skjedd, skriver nyhetsbyrået AP.

SKYTEEPISODE: Etterretningsorganet NSAs hovedkvarter ble åsted for en skyteepisode onsdag. Foto: AFP PHOTO / Paul J. RICHARDS
SKYTEEPISODE: Etterretningsorganet NSAs hovedkvarter ble åsted for en skyteepisode onsdag. Foto: AFP PHOTO / Paul J. RICHARDS Vis mer

Et bilde tatt fra WRC-TVs helikopter viser at politiet og brannvesenet er på stedet for å sikre inngangspartiet. Ifølge TV-byrået er kulehullene synlige fra bilens frontvindu. Flere kollisjonsputer er også utløst. Ifølge WRC-TV er blod synlig på bakken.

President Donald Trump er blitt orientert om saken, opplyser Det hvite hus.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Share Button

Legg igjen en kommentar