Slangealarm på Gran Canaria

Det antas at det finnes rundt 30 000 slanger av typen Calfornisk kongesnok på Gran Canaria. Og til tross for at arten er uønsket og ikke finnes naturlig på Kanari-øyene, øker antallet stadig, skriver canarijournalen.no.

UFARLIG: Slangen, her i albino-utgave, er ufarlig for mennesker, men livnærer seg av fugler og gnagere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
UFARLIG: Slangen, her i albino-utgave, er ufarlig for mennesker, men livnærer seg av fugler og gnagere. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

De siste ukene har flere eksemplarer av den fargerike – den kan også forekomme i albino-utgave – blitt observert ved turistområdet Maspalomas helt sør på øya.

Ufarlige

Disse slangene, som kan bli opptil halvannen meter lange, er ufarlig for mennesker, men myndighetene på øya, ser likevel med uro på at de sprer seg til stadig nye områder. Det arbeides stadig med å fjerne dem da de ikke er en del av det naturlige artsmangfoldet på øya, men alle forsøk på dette har hittil vært forgjeves.

Slangene er kjent for å krype inn i motorrommet på biler der de søker varmen fra bilmotoren. De kan dermed risikere å bli med bilene til helt nye områder og etablere seg der.

Kjæledyr

Californisk kongesnok er en av de mest populære slangene å ha som «kjæledyr», og det er også slik arten kom til Gran Canaria. Slanger har rømt eller blitt sluppet fri fra herbariene sine, og har de siste 20 åra formert seg i rask takt fram til i dag, hvor de i stadig større grad oppfattes som et problem.

Slangene forsyner seg nemlig grovt av fugler, gnagere og til og med små kaniner.

Nå vurderer også Kanariøyene å innføre turistskatt

Share Button

Legg igjen en kommentar