Slik gikk det da grunneieren fikk nok av forsøpling av eiendommen

Da en grunneier så seg lei av forsøpling av eiendommen sin i Nord-Troms, satte han opp en veisperring i form av en stor stein med hans eget navn og telefonnummer på. Steinen blokkerer med det for motorferdsel frem til startpunktet for en populær fjelltur opp til fjellet Storsteet.

Sektorleder for drift og utvikling i Nordreisa kommune, Dag Funderud, sier til Dagbladet at han ble kjent med saken for et par uker siden.

– Han har lagt en stein akkurat i innkjørselen fra den kommunale veien, sier Funderud, som beskriver den private innkjørselen som startpunktet for en populær fjelltur opp til fjellet Storsteet.

– Vi har ikke fått noen henvendelser om problemer om forsøpling tidligere, så vi ble litt overrasket over dette, sier han, og legger til at det heldigvis går en alternativ rute opp til fjelltoppen.

– Ingenting i mot turgåere

Grunneieren og mannen bak steinen, Kåre Nørgård sier til Nordlys at han ikke har noe i mot at folk går på tur.

– Jeg har ikke noe imot turgåere, jeg vil bare ikke at de skal kaste søppel, sier Nørgård.

Nordlys skriver at Nørgård selv ikke har vært på eiendommen etter at sperringen er satt opp, og at han derfor ikke vet om søppelproblemet nå er løst. Han understreker at han ikke ønsker å hindre folk i å bruke veien.

– Jeg stengte ikke veien for at de skulle slutte å gå. Jeg kan ikke stoppe dem, og ikke har jeg planer om å gjøre det heller, sier han.

Håper på dialog

Daglig leder i Nord-Troms friluftsråd, Hugo Tingvold, anbefaler folk å ta en annen rute opp til Storsteet enn via den blokkerte veien. Han forteller til Dagbladet at flere turgåere har kontaktet dem angående steinen:

– Vi har fått tilbakemeldinger fra folk som har tatt bilder, og som lurer på om vi har tenkt å gjøre noe med det, sier Tingvold, som legger til at han ikke har hatt kontakt med den aktuelle grunneieren, men at han håper på en dialog.

– Jeg vil tro at steinen blir liggende en stund, sier Tingvold, som forteller at friluftsrådet har et godt samarbeid med andre grunneiere, og at de forsøker å la være å forstyrre privatpersoners eiendom.

Det legges derfor opp til en dialog med grunneierne foran neste tursesong der den aktuelle steinen er blant temaene.

Verken Dag Funderud eller Hugo Tingvold kjenner seg igjen i at det skal være mye forsøpling på den korte veien som Kåre Nørgård nå har blokkert for motorferdsel.

Kåre Nørgård har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Share Button

Legg igjen en kommentar