Slik lever Leif-Ove med viruset «alle» frykter

Leif-Ove Hansen hadde på forhånd sagt til bestekompisen at han hadde testet seg og at testen kunne være positiv. Men resultatet sjokkerte likevel. Tårene trillet. Samtalen med kompisen er eneste gangen han har grått over å være hivpositiv.

Leif-Ove skrev en bacheloroppgave om sykepleiernes møte med hivpasienter, da han selv testet positivt. Han mistenkte at han kunne ha noen av symptomene, som kan minne om influensa.

– Jeg var skikkelig syk. Både psykisk og fysisk. Helt energiløs. Jeg visste at jeg hadde vært i en risikosituasjon, men rasjonaliserte det bort for meg selv. Jeg hadde ikke testet meg på ni måneder, så det var på tide å gjøre det igjen.

«Jeg fikk ekstremt dårlig samvittighet om jeg ikke fortalte daten at jeg hadde hiv»

Det tok 14 dager fra beskjeden kom til han klarte å tenke på noe annet enn de tre bokstavene.

Share Button

Legg igjen en kommentar