Slik skal de redde sandstrendene på Gran Canaria

Masdunas-prosjektet kaller de det, og myndighetene på Gran Canaria har besluttet å investere over 11 millioner kroner i det, skriver svenske Expressen, som siterer Canaria Noticias.

Hva prosjektet går ut på? Jo, det handler om å flytte på sand for å erstatte de 40 000 kubikkmeterne med sand som ifølge forskerne forsvinner fra øya hvert år.

MASPALOMAS: De berømte sanddynene i Maspalomas er vernet. Men nå hentes det likevel sand herfra. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MASPALOMAS: De berømte sanddynene i Maspalomas er vernet. Men nå hentes det likevel sand herfra. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

På det verdensberømte strandområdet Maspalomas, som Playa del Inglés er en del av, forsvinner mye sand hvert år, og nå vil myndighetene sette i gang et prosjekt som sikrer at det er nok sand til å bevare både de velkjente sanddynene og dyrelivet som lever der. Dette skal gjøres ved å flytte 60 000 kubikkmeter sand.

Følges nøye

Slangealarm på Gran Canaria

Prosjektet er unikt i sitt slag, og ifølge lokale spanske medier følges det spent av myndighetene i områder med lignende problemer, som i Storbritannia, Mexico og Australia.

På en drøy måned er 7000 kubikkmeter allerede flyttet fra Punta de la Bajeta til Playa del Inglés, skriver Canaria Noticias.

For ikke å forstyrre turismen for mye, der strendene jo ofte er selve rosinen i pølsa for de tilreisende, gjennomføres prosjektet i rolig tempo, og hele flyttingen skal ta to år. Flyttingen av sand gjøres om natta, og arbeidet intensiveres når turist-traffikken er lav.

Planter trær

Det er også bestemt å plante 350 nye trær av en type som fanger opp sand i røttene og det skal også utplasseres maskiner i ørken-områder som fanger opp sand som ellers ville blåst til havs, skriver The Canary News.

Prosjektet holder på å sette opp en egen nettside der alle kan følge arbeidet: www.madunas.com. Denne er imidlertid ikke operativ enda.

Gran Canaria er for øvrig nordmenns soleklare feriefavoritt vinterstid.

Nå vurderer også Kanariøyene å innføre turistskatt
Share Button

Legg igjen en kommentar