SMS-utveksling viser sjokkerte politikere da Thorkildsen skal ha utlevert sensitive personopplysninger om elev i et åpent møte

Tirsdag skrev Dagbladet om rapporten Inga Marte Thorkildsen (SV) beskyldes for å ha «gravlagt».

I varselet mot henne beskyldes skolebyråden også for brudd på taushetsplikten.

Dagbladet vet saken handler om et seminar i utdanningskomiteen om psykiske helseplager blant barn og unge. Seminaret fant sted 14. mars i år. I forkant hadde Thorkildsen en fortrolig samtale med flere elever i Oslo-skolen.

Ifølge politikere som var på seminaret skal Thorkildsen ha delt detaljer fra samtalen med én av elevene på en måte som fikk flere til å reagere.

Opplysningene beskrives som «personsensitive», vedrørende elevens søvnmønster og årsaker til dette. Byråden skal også ha oppgitt fornavnet til eleven, samt hvilken skole hen gikk på.

FNYSER: Byrådsleder Raymond Johansen svarer Oslo Frp som krever en ekstern granskning av Inga Marte Thorkildsen, etter at sistnevnte skal ha blitt varslet om. – Oslo Frp er jo suverene til å vedta hva som helst, sier han til Dagbladet. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

– Uakseptabelt tillitsbrudd

Saida Begum (H) bekrefter hendelsen. Hun og Geir Kvarme (H) var blant dem som reagerte da episoden fant sted.

Begum sier Thorkildsen utleverte eleven i det åpne møtet, og mener SV-toppens opptreden var uakseptabel.

– Jeg reagerte sterkt da det skjedde, og jeg håper at byråden har tenkt seg godt om før hun la fram personsensitive opplysninger i et åpent møte. Jeg forutsetter at man tar en grundig gjennomgang av dette når man behandler varslet. Det er uansett et alvorlig og uakseptabelt tillitsbrudd ovenfor den eleven som ble utlevert, forteller Saida Begum fra Oslo Høyre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

REAGERTE: Politikerne fra Høyre reagerte umiddelbart etter Inga Marte Thorkildsen siterte en samtale med en elev fra Oslo-skolen. Denne meldinga gikk mellom Saida Begum og Geir Kvarme.
REAGERTE: Politikerne fra Høyre reagerte umiddelbart etter Inga Marte Thorkildsen siterte en samtale med en elev fra Oslo-skolen. Denne meldinga gikk mellom Saida Begum og Geir Kvarme. Vis mer

En SMS-utveksling mellom Begum og Kvarme viser at de to politikerne umiddelbart stusset over Thorkildsens opptreden (se skjermdump). Dagbladet har vært i kontakt med Oslo-politikere i utdanningskomiteen som sier de ikke husker episoden.

Rektor vil ikke kommentere

Dagbladet har også snakket med rektor på skolen eleven går på. Hen bekrefter at Thorkildsen og byrådsavdelingen, under et besøk på skolen, hadde en fortrolig samtale med fem-seks elever i et grupperom.

Det er ukjent for rektoren om Thorkildsen har referert fra samtalen på et seinere tidspunkt, og hen ønsker ikke kommentere saken.

Inga Marte Thorkildsen kan heller ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

Byrådssekretær Anna Tresse (SV) sier hun uttaler seg til Dagbladet på generelt grunnlag om fagseminaret 14. mars, all den tid Thorkildsen ikke minnes episoden hun kritiseres for.

REAGERTE UMIDDELBART: Saida Begum i Høyre sendte melding til en partifelle under seminaret. Foto: Oslo Høyre
REAGERTE UMIDDELBART: Saida Begum i Høyre sendte melding til en partifelle under seminaret. Foto: Oslo Høyre Vis mer

– Ut ifra den informasjonen vi har fått via media, er det vanskelig å plassere dette. Det er en stund siden seminaret skjedde. Det var mange til stede på seminaret, og jeg har ikke registrert at andre har reagert på det byråden skal ha sagt, sier Tresse.

Varselet

Kommunikasjonsrådgiver for Thorkildsen, Karin Steenstrup, hevder at byrådsavdelingen reagerte da rektoren forlot elevene alene i møte med byråden og hennes medarbeidere da de besøkte skolen.

Rektoren ønsker ikke å kommentere dette overfor Dagbladet.

Også varslerne mot Thorkildsen reagerer på denne konkrete episoden fra komitémøtet: «Komitémøter er offentlige, og byrådens handling er både ulovlig og uetisk. Gitt at byråden har blitt beskyldt for feil håndtering av taushetsbelagte personopplysninger før, er dette uholdbart», skriver de i varselet.

Thorkildsen informerte ikke om at millionrapporten var ferdig. Opposisjonen fant den på Google
Share Button

Legg igjen en kommentar