Snøkaos skaper trøbbel i trafikken. – Kjør forsiktig!

(Dagbladet): Som varslet har det i morgentimene i dag kommet store mengder nedbør i form av snø i Sør-Norge.

– Det er ventet lokalt mye nedbør i Vest-Agder, Rogaland og Sunnhordland. I tillegg blir det mye vind med kraftige vindkast i fjellet på Vestlandet, i Trøndelag og i Nordland, sa statsmeteorolog Ingrid Bentsen til Dagbladet i går kveld.

Oscar Kiærsv i Drammen: biler står på kryss og tvers – veien er delvis stengt.

— Politiet S Buskerud (@politiopssbusk) November 22, 2017

Flere fylker har i natt og onsdag morgen meldt om glatte veier og trafikale problemer som følge av været.

Det er meldt om utforkjøringer i Telemark, Buskerud, Trøndelag, Hordaland og Rogaland, opplyser politiet. Det er ikke meldt om alvorlige personskader, skriver NTB.

Politiet i Buskerud melder om at biler står på kryss og tvers i Oscar Kiærs vei i Drammen – veien er delvis stengt. De melder også om utforkjøringer.

Stengte fjelloverganger

Stian Molteberg, trafikkoperatør i veitrafikksentralen sør sier til Dagbladet at en rekke fjelloverganger er stengt som følge av vind og snø.

Det snør tett i hovedstadsområdet. Foreløpig går trafikken greit, kjør forsiktig! La oss håpe vi slipper alvorlige hendelser i løpet av dagen.

— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) November 22, 2017

  • E134 over Haukeli er stengt.
  • Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt.
  • Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt.

– Den eneste måten å komme seg mellom øst og vest i mitt område er over Hemsedalsfjellet, hvor det er kolonnekjøring, sier Molteberg, som tilhører veitrafikksentralen sør.

Politiet i Agder meldte i natt om glatte veier på E18 mellom Grimstad og Arendal. Ifølge meteorologene var det ventet at dagens nedbør først ville falle i Rogaland og Agder.

Vind, snø og regn i hele landet denne uka. - Skikkelig drittvær

Trafikkoperatøren kan i morgentimene onsdag opplyse om at på Sørlandet har snøen gått over til regn, og at det stort sett skal være bart i sport på E18.

– Ta det med ro, vis hensyn og kjør etter forholdene. Hold god avstand til bilen foran deg, er oppfordringen fra Molteberg til alle trafikanter.

– Kjør forsiktig

Politiet i Oslo skriver på Twitter at det snør tett i hovedstaden, men at trafikken foreløpig går greit.

– Kjør forsiktig! La oss håpe vi slipper alvorlige hendelser i løpet av dagen, skriver de.

#Sørlandsbanen Varsel om kraftig vind gjør at vi høyner beredskapen på strekningen Kristiansand-Neslandsvstn. Det samme gjelder #Arendalbanen mellom #Nelaug og Arendal.

— Bane NOR presse (@BaneNORpresse) November 22, 2017

På Sørlandsbanen og Arendalbanen har Bane Norhøynet beredskapen mellom Kristiansand og Neslandsvatn, og mellom Nelaug og Arendal på grunn av kraftig vind, skriver NTB.

På Flesland lufthavn er det problemer med snøfreseren. Det vil føre til forsinkelser i løpet av morgenen, tross at reservefreseren er satt inn, melder Avinor ifølge NRK. Reisende rådes til å ta forbehold om forsinkelser til og fra Oslo lufthavn og Flesland lufthavn.

Kommer nordover også

Twitter har meteorologene publisert bilder og grafikk av lavtrykket som nå skaper snøkaos. De skriver at den milde lufta som kommer inn onsdag kveld, gir en overgang fra snø/sludd til regn i Sør-Norge på torsdag.

Landets nordligste fylker kan vente seg kraftig vind litt senere i uka.

– Troms og Finnmark får stort sett opphold, men storm fra torsdag, sier Bentsen.

Kraftig snø, regn og vind fører til vanskelige kjøreforhold
Share Button

Legg igjen en kommentar