Solgte boligstyling for over ni millioner i fjor

(Finansavisen): – De første åra gjorde vi alt selv. Jeg bar opp alle møbler, også når det var til fjerde etasje uten heis. Stian brukte ofte lunsjen for å hjelpe meg, forteller Marianne Main-Halvorsen til Finansavisen.

Hun snakker om oppstarten til Main Boligstyling, som hun og ektemann Stian Main-Halvorsen etablerte i 2007. Den gangen satset hun for fullt, mens ektemannen hadde en annen fulltidsjobb. I dag har de begge gjort interiørinteressen til levebrød.

– Et rekordår

I det første hele oppstartsåret, 2008, hadde de 260 oppdrag. I fjor var antallet økt til 1.375, hovedparten i Oslo.

– Vi har ikke brukt noen penger på markedsføring. Vi har vært opptatt av å bygge firmaet sakte, men sikkert og gjøre en skikkelig jobb. Det er ikke nok å være kreativ i denne bransjen, man må også ha god kontroll på økonomien og likviditet til å gjøre møbelinnkjøp på flere hundre tusen kroner på kort varsel, sier Stian Main-Halvorsen til avisa.

I 2017 endte omsetningen ifølge avisa på godt over ni millioner kroner og resultatet før skatt ble på 2,7 millioner kroner, som gir en resultatgrad på 29 prosent.

– Fjoråret ble et rekordår for oss. I år regner vi med at inntektene vil ligge på samme nivå, men at resultatet vil falle noe. Etter å ha jobbet veldig mye i mange år, kjøper vi oss nå litt mer hjelp og det spiser noe av lønnsomheten, sier han til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stor slitasje

I hovedparten av de 1.375 oppdragene som ble gjennomført i fjor er det snakk om full boligstyling.

– Skal vi gjøre en styling, gjør vi alt. Da må boligen tømmes og vi må få starte med blanke ark. Vi driver ikke med delstyling, men vi tar også noen rådgivningsjobber, hvor en stylist gir interiørveiledning for å få det beste ut av møblene man har, sier Marianne Main-Halvorsen til avisa.

Kan fylle 70 leiligheter

Paret har et lager på Økern i Oslo, og har møbler nok til å kunne fylle 70 tomme boliger med alt fra sofa og seng til pynteputer og lysestaker, skriver avisa.

– Hva ligger typisk prisen på for en 80 kvadratmeter stor leilighet?

– Prisen begynner på 18.000–19.000 kroner, avhengig av hvilken etasje leiligheten ligger i og om man skal style balkong i tillegg.

– Hvor lenge kan møblene bli stående i en leilighet?

– Standardleie gjelder for fire til seks uker. Er ikke boligen solgt innen dette, kan man forlenge leieperioden.

Andre økonominyheter:

Hegnar: – Større risiko for at markedet kan falle mer

Har solgt sju hytter for 55 millioner kroner

Share Button

Legg igjen en kommentar