Spår salgsrush i august

(Finansavisen:) Etter fem måneders sammenhengende prisoppgang, falt boligprisene i Oslo mest av de store byene i juni, ned 1,3 prosent.

Også på landsbasis falt boligprisene, ned 1 prosent i juni. Justert for sesongvariasjoner var prisutviklingen flat.

Aller mest falt boligprisene i Follo, hvor nedgangen var på 1,8 prosent, mens Bergen utviklet seg relativt sett sterkest, hvor prisutviklingen var på minus 0,2 prosent.

– Hopet seg litt opp

– Vårrushet som vanligvis kommer etter påske, ble utsatt på grunn av den sene og kalde vinteren. Dermed fikk man en eksplosjon i utbudet i slutten av mai og i starten av juni, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren Ullevål til Finansavisen.

Han snakker om Oslo-markedet, hvor antallet usolgte bruktboliger økte med 37 prosent fra utgangen av mars til utgangen av mai, opp fra 1.320 til 1.810 usolgte enheter.

– Det er blitt solgt mange boliger i juni, men det ble likevel for mange. Det hopet seg litt opp med usolgte boliger og resultatet er at en del visninger har hatt lite besøk. Mange har nok vært villig til å kutte prisen for å få solgt før ferien og det har gitt prisfall, mener Langtind.

Men fortsatt er det mange som ikke har fått et salg i boks. Ved utgangen av juni hadde antallet usolgte bruktboliger i Oslo falt noe tilbake fra måneden før, men lå fortsatt på godt over 1700.

– Objektene som ikke ble solgt før sommeren tas nå av markedet, så de ikke ligger og samler støv på Finn.no. På endel av disse vil man nok gjøre en prisjustering når de skal legges ut igjen over sommeren. Kombinert med nye oppdrag som skal ut i august, vil det gi forsatt høyt utbud, så selv om etterspørselen er god, vil det virke prisdempende utover høsten, mener Langtind, ifølge avisen.

Prisene opp 7,9 prosent

Hittil i år er boligprisene på landsbasis opp 5,5 prosent, mens oppgangen i Oslo er på 7,9 prosent etter siste måneds prisfall.

Andre økonominyheter:

Dreyer: Storparten av prisfallet er hentet inn igjen

Investor Morten Klein: Dette satser jeg på nå

Share Button

Legg igjen en kommentar