– Student har drept 18 og skadd minst 40, sier regjeringssjefen på Krim etter angrep på skole

– Dette er en kolossal tragedie. 18 mennesker er foreløpig døde og 40 er såret, sier Sergej Aksjonov regjeringssjefen på den russisk-annekterte Krim-halvøya, til TV-kanalen Rossija 24.

Tragedien rammet en yrkesskole i byen Kerch på Krim.

Ifølge nyhetsbyrået AFP la Aksjonov til at det var en student som utførte angrepet. Deretter skal han ha skutt seg selv.

Aksjonov oppga ikke navnet på studenten, men sa at han var lokal og handlet alene. Senere har lokalt politi oppgitt den 18-årige studenten Vladislav Rosljakov som den ansvarlige for angrepet.

DØDELIG ANGREP: Redningsfolk hjelper skadde personer etter et dødelig angrep på en skole i havnebyen Kerch på Krim. Foto: Ekaterina Kejzo/Courtesy of Kerch./Handout via REUTERS/NTB Scanpix
DØDELIG ANGREP: Redningsfolk hjelper skadde personer etter et dødelig angrep på en skole i havnebyen Kerch på Krim. Foto: Ekaterina Kejzo/Courtesy of Kerch./Handout via REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge NTB har rektor ved skolen, Olga Grebennikova, og flere øyenvitner fortalt om hvordan angriperen tok seg inn i skolebygningen, hvor han utløste en bombe i kafeteriaen og åpnet ild mot tilfeldige.

Til lokale medier sier Grebennikova at det ligger barn over alt på skolen.

– Døde av skuddskader

AFP meldte tidligere i ettermiddag at etterforskere har opplyst at et sprenglegeme gikk av i kantina på skolen, og at den var «full av metallobjekter».

Nå melder BBC at alle dødsfallene ifølge funksjonærer skyldes skuddskader.

De første meldingene onsdag ettermiddag gikk ut på at mange er drept og skadet i en eksplosjon på en yrkesskole. Det synes nå klart at både et eksplosiv og skytevåpen har vært brukt.

Tidligere oppgitte tall på skadde har vært på over 50.

Russlands nasjonale antiterror-komité opplyste etter kort tid at eksplosjonen ble forårsaket av en «uidentifisert sprengladning».

Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 etter at flertallet av innbyggerne der i en omstridt folkeavstemning hadde stemt for løsrivelse fra Ukraina. Vesten anerkjenner ikke annekteringen og har innfør sanksjoner mot Russland.

Dagbladet oppdaterer saken

Share Button

Legg igjen en kommentar