– Telenor under etterforskning

Konkurransetilsynet bekrefter overfor NRK at de har en etterforskningssak gående mot Telenor i Norge, men ønsker ikke å si noe mer om saken.

– Det dreier seg om en etterforskningssak, og den omhandler selskapet Telenor i Norge, sier Konkurransetilsynets direktør Lars Sørgard til NRK.

I en pressemelding sent ut klokka 07.00 torsdag morgen skriver tilsynet følgende:

Konkurransetilsynet varsler nyhet av «stor offentlig interesse»

«Konkurransetilsynet inviterer til pressekonferanse i dag, torsdag 21. juni klokken 09:00. Saken gjelder beslutning i Telenor-saken».

Ifølge NRK skal ikke være andre selskaper involvert.

– Vi har arbeidet med saken en stund, men utover det vil vi ikke si noe mer nå, sier Sørgard.

Gigantbot

Ifølge DN varslet Konkurransetilsynet i 2016 et gebyr på 900 millioner kroner fordi de mente Telenor hindret etableringen av et tredje mobilnettverk.

I november samme år ga tilsynet varsel om et foreløpig vedtak om en bot på 906 millioner kroner for misbruk sin dominerende stilling i mobilmarkedet.

Konkurransetilsynet varslet allerede i går kveld at de ville gå ut med beslutning i en etterforskningssak torsdag morgen. Det ble da sagt at saken ifølge kommunikasjonsdirektøren er av stor offentlig interesse.

«Saken gjelder beslutning i en etterforskningssak», het det i den ordknappe pressemeldingen der Konkurransetilsynet onsdag kveld inviterer til pressekonferanse i Oslo torsdag klokka 9.

Ordknapp

Konkurransetilsynets hovedoppgave er å sørge for at konkurranseloven følges.

Tross kort varsel, ville kommunikasjonsdirektør Margrethe Gudbrandsen i går kveld ikke si noe mer om temaet.

– Vi går ut med en ny pressemelding klokka 7 torsdag morgen om hva saken gjelder. Men saken har stor offentlig interesse, sa hun til NTB.

Dagbladet følger saken.

Share Button

Legg igjen en kommentar