Tenåringsjente mistet mor, far og bror i campingvognbrann – politiet står uten teorier om brannårsaken

Krimteknikere var på plass ved brannstedet allerede lørdag formiddag og har arbeidet gjennom store deler av helgen. Likevel er de ikke nærmere å finne ut av foranledningen til dødsbrannen der en familie på tre fra Sandnes mistet livet.

– Vi har ikke mistanke om noen bestemt årsak, og derfor går vi bredt ut i etterforskningen. Det kan være alt fra gassovner, stearinlys som har veltet og en lader som sto på. Vi vet heller ikke ennå om brannen startet på utsiden eller innsiden, sier lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøyane lensmannskontor til Aftenbladet.

Kommuner i sorg etter tragisk campingvognbrann

Han vil ikke anslå hvor lang tid det vil ta før en årsak er fastslått, og om det i det hele tatt er mulig å slå noe fast. Campingvognen, terrassen og utbygget er tilsynelatende fullstendig nedbrent, og brannåstedet beskrives som vanskelig.

– Dette er et vanskelig åsted. Alt er brent, sier politiførstebetjent Hans-Christian Hetland, som var på campingplassen i søndag for å snakke med flere vitner, til samme avis.

Lokalsamfunnet i Figgjo i Sandnes kommune er i sorg etter den tragiske hendelsen, og mandag morgen ble det flagget på halv stang ved flere skoler i Rogaland.

ÅSTEDSUNDERSØKELSER: Politiet og brannmannskaper er lørdag morgen på plass på campingplassen. Tre personer er bekreftet omkommet, og det gjøres åstedsundersøkelser. Video: Per Thime Vis mer

Blant de omkomne var en gutt i 14-15-årsalderen som var elev ved Høyland ungdomsskole i Sandnes, og utover mandagen var både prester og andre voksne på plass for å snakke med elevene.

Familien som mistet livet etterlater seg en tenåringsdatter. Jenta blir ivaretatt av besteforeldrene.

– Hun blir godt ivaretatt av mormor, morfar og moster, sa kommunelege Hans Petter Torvik til Stavanger Aftenblad søndag.

Sandnes-jenta som har mistet både moren, faren og sin eneste bror, går på videregående skole, skriver avisen.

- Familie på tre omkom i brann på campingplass
Share Button

Legg igjen en kommentar