Tollerne ADVARER – DYR uten gyldig bøker vaksinasjoner er på grensen bedøvet

Tollerne ADVARER – DYR uten gyldig bøker vaksinasjoner er på grensen bedøvet

26/02/2015.
Tollerne har advart – dyr uten gyldig vaksinasjons hefter vil bli satt til å sove på grensen

Veterinær med byen grensen i Finnmark har sove en natt før fem hunder. Eieren hadde ikke de relevante dokumenter og nektet å gjenopprette utlandet for å fullføre dem.

Natt til 23. 24. februar til veterinæren Leon Cantas fra Lakselv kalt tollere. Mannen ba om å sove tispe og fire Rottweiler valper. Eieren av hunden, Norsk bor i Finnmark, ble stoppet for en rutinemessig inspeksjon ved grenseovergangen i den finske Utsjok.

Kvinnen prøvde å krysse grensen, var imidlertid ikke den nødvendige dokumentasjonen som var sant vaksinering av hunder. Hunder ikke har microchips implantert det og pass.

Dette er ingen spøk

Veterinæren forklarte at transport av dyr er et spørsmål om mye mer komplisert enn mange tror. Krav til transport av dyr varierer fra land til land, og omsorgs kjæledyr må være klar over dem.

– Folk må forstå at dette ikke er en spøk – han sa Cantas.

Cantas legger som fullt ut støtter avgjørelsen av tollerne, selv om slutten av prosedyren var for ham en vanskelig opplevelse. Bedøvede dyr er en forebyggende behandling, er manglende dokumentasjon og informasjon om vaksinasjoner grunnlag for å tro at dyret kan infisere andre rabies og andre smittsomme sykdommer. Noen zoonotiske sykdommer er også farlig for mennesker, og risikoen Norge ikke vil ha råd til.

Rotweiller
Rottweiler
Samtykke til å drepe

Norweżce som ønsket å bære hunder foreslått tre løsninger: retur til Finland og samle nødvendig dokumentasjon der, sette dyrene på egen regning eller sove karantene hunder. Eieren av hunden ikke ønsket pressen for å forklare årsakene til sin avgjørelse, men Internett-brukere evaluert negativt kvinne hevdet at han aldri skulle komme inn omsorgen for noen hund.

– Hundeeiere må bære et pass av et dyr, bortsett fra at du må bekrefte forebyggende vaksinering blant rabies, bendelorm og chip legitimasjon for eieren – streker Cantas.

Dyr tur

Hvis hundeeieren ikke vil være i stand til å gi de nødvendige dokumentene, vil dyret bli sendt til Gardermoen, hvor Mattilsynet (mat inspeksjon) er å holde en karantene sentrum. Hunden vil tilbringe noen måneder, vil motta de nødvendige vaksinasjoner og vil være klar for henting.

– Det er ganske en kostbar prosess. Så det er best å ta vare på formaliteter før ankomst, ellers være forberedt for utgivelsen av titusener av kroner. Årlig vaksinasjon er kostnadene for noen få hundre kroner.

Du er usikker på hvilke krav som må oppfylles for å bringe til Norge dyr? Les om dem HER. Norges politiet også teste et trekkdyr.

Share Button

Legg igjen en kommentar