Tre italienske perler på tre dager

Dag 1 – Firenze

Firenze tar pusten fra deg med sine vakre bygninger, museer og gallerier.

09:00: Frokost på hotellet eller gjør som de lokale, ta «un café» (enkel espresso) på en av de tradisjonsrike caféene i Firenze, som vakre Gilli (fra 1733) eller ærverdige Rivoire. Dyr kaffe får du servert ved bordet på uteserveringen, eller du kan gjøre om italienerne, drikke kaffen stående ved bardisken og betale en brøkdel av prisen. Nyt synet (eller la deg friste) av lekre sicilianske cannoli eller profiterols og alle de andre søtsakene bak disken.

10:00: Skaff deg et overblikk. Guidet tur for eksempel med WithLocals eller ToursByLocals, eller spør på hotellet du bor på. Dansk/italienske Louise Haugård (louise.guide@alice.it) er dyktig og kunnskapsrik. På et par timer med en god guide får du sett svært mye av byen, som har et overkommelig sentrum.

Share Button

Legg igjen en kommentar