Trodde de så isbiter på land – viste seg å være 200 isbjørner

Båtturistene i Nordishavet utenfor Sibir fikk en sjelden opplevelse da det de trodde var store isbiter på land, viste seg å være rundt 200 isbjørn.

– Det var en helt unik situasjon. Vi var alle helt satt ut, for å være ærlig, sier Alexander Gruzdev, som styrer naturreservatet på Vrangeløya.

Isbjørnene hadde kommet for å forsyne seg av grønlandshval som var skylt i land, og la seg ned for å hvile rundt hvalen etter festmåltidet.

Da vulkanvokteren Carlos (75) satte opp denne huska, kom plutselig «hele verden» på besøk

Klimaendringer fører til at isen, der isbjørner ferdes mest, smelter tidligere på året, og dyrene må derfor oppholde seg lenger på land, ifølge forskerne.

Vrangeløya utenfor kysten av regionen Tsjukotka i nordøst, er en plass der isbjørn hviler ut etter at isen smelter i begynnelsen av august til november, da de kan forlate landet for å jakte på sel.

Gruzdev opplyser at øya også er betraktet som et fødested for arten, med den hyppigste fødselsforekomsten i hele Arktis.

– En hval er en skikkelig gave for dem. En voksen hval veier flere titalls tonn og utgjør mat for mange bjørner i flere måneder, sier han.

Den idylliske øya ved New York skjuler verdens største massegrav. Her ligger også en kvinne fra Bergen
Share Button

Legg igjen en kommentar