Trump kaller tidligere medarbeider «bikkje»

Kraftsalven er utenom det vanlige selv på Trumps Twitter-konto, skriver nyhetsbyrået AFP.

– Når du gir en sprø, gråtende taper en mulighet, og gir henne en jobb i Det hvite hus, så funket det rett og slett ikke. Godt jobbet av general Kelly som kjapt ga den bikkja sparken, skriver presidenten.

Newman hadde tidligere en stilling i Det hvite hus, og hun har kommet med krass kritikk av Trump og hans regjering etter at hun mistet jobben. Hun har skrevet en bok om tiden i Det hvite hus som kom i salg tirsdag.

Hun var blant Trumps nærmeste: - Han er en rasist, narsissist og kvinnehater

Newman har selv fått mye kritikk for å ha gjort et lydopptak da Trumps stabssjef John Kelly sa henne opp. Dette skal ha skjedd i det såkalte Situation Room i Det hvite hus, hvor det er strengt forbudt å ha med seg elektronisk utstyr.

Trumps valgkampmedarbeidere gikk tirsdag til voldgiftssak mot Newman, ifølge en kilde i valgkampteamet. Bakgrunnen er at hun skal ha brutt en konfidensialitetsavtale hun inngikk i 2016.

Selv svarer Newman i et intervju med nyhetsbyrået AP at hun ikke vil la seg kue av Trump.

– Jeg vil ikke la meg skremme. Jeg nekter å bli mobbet av Donald Trump, sier Newman. Hun legger til at presidenten ikke er skikket til jobben og hinter til ifølge AP at han oppfordrer til splittelse og vold.

– For det første, så ønsker jeg å se dette landet samlet i stedet for splittet. Jeg ønsker ikke å være vitne til en rasekrig slik som Donald Trump ønsker.

(NTB)

Realitystjerna forlater Det hvite hus: - Jeg har sett ting som har opprørt meg
Share Button

Legg igjen en kommentar