– Trump trekker seg ikke fra Parisavtalen

(Dagbladet): I mai ble det kjent at USA skulle trekke seg ut av den globale klimaavtalen. Trump har gjentatte ganger kalt menneskeskapte klimaendringer en bløff, og ga et valgløfte om å «kansellere» Parisavtalen.

- USA trekker seg fra Parisavtalen

Nå melder Wall Street Journal at han ikke kommer til å gjøre det.

Avisa siterer EU-toppen Miguel Arias Cañete, ifølge Washington Examiner.

– USA har sagt at de ikke vil reforhandle Parisavtalen, men at de vil revurdere betingelsene som ble lagt til grunn da USA ratifiserte avtalen, sier EU-kommissæren for klima og energi.

Klimaministere møttes i dag

Ifølge EU-toppen vil de blir holdt et møte om dette på sidelinjen av neste ukes generalforsamling i FN, skriver AFP.

Ifølge nyhetsbyrået møttes klimaministere fra rundt 30 land i Montreal på lørdag for å gå fortgang på implementeringen av Prisavtalen uten USA. USA var represent med en observatør, som ikke har kommentert dagens nyhet.

Det hvite hus har ikke kommentert utspillet fra Miguel Arias Cañete. USA ratifiserte opprinnelig Parisavtalen tilbake i september 2016.

– Dette er øyeblikket der vi har besluttet å redde vår planet, sa daværende president Barack Obama den gang.

Kritikk etter utmeldelse

USA, et av de største landene i verden og blant de største produsentene av klimagasser, har fått mye kritikk etter Trump vedtok å melde landet ut av den globale klimaavtalen før sommeren.

– Avtalen er mindre om klimaet og mer om andre land som vinner en finansiell fordel over USA, sa Trump om klimaavtalen i juni, før presidenten la til at avtalen kom til å være en katastrofe for landet han leder.

På forhånd hadde statsminister Erna Solberg og hennes nordiske kolleger oppfordret president Donald Trump til ikke å trekke USA ut av Parisavtalen.

– Vi oppfordrer deg til å vise globalt lederskap, vi trenger USA på laget. Hilsen dine nordiske venner, skrev Solberg på Twitter like før presidenten skulle på scenen og annonsere hva USA ville gjøre.

Dagbladet oppdaterer saken.

Trump dropper Parisavtalen: - Den undergraver vår økonomi, etterlater millioner i fattigdom
Share Button

Legg igjen en kommentar