Turist på flytemadrass ble tatt av havstrøm, og forsvant ut på havet

En 55 år gammel russisk kvinne ble torsdag 28. juni reddet i land etter å ha drevet rundt på åpent hav i 20 timer, melder greske myndigheter.

Skulle ta et kveldsbad

Olya Kuldo (55) var på familieferie i Rethymnon på Kreta sammen med mannen Oleg (59) og datteren Yulia (28), da hun bestemte seg for å gå ned til stranda og ta seg et ettermiddagsbad før de la seg.

Hun hadde tatt med seg flytemadrassen, og deretter lagt seg i vannkanten for å slappe av.

Da Olya ikke var tilbake på hotellet etter noen timer, kontaktet datteren og ektemannen myndighetene. Da ble det satt i gang en redningsaksjon, melder den greske kystvakten.

Artikkelen fortsetter under videoen.

MØTT MED APPLAUS: Vaktene som førte den berusede mannen ut av flyet i Sofia i Bulgaria ble møtt med applaus fra resten av passasjerene. Flyet skulle til Kreta, og ble to timer forsinket på grunn av hendelsen. Video: Simon Codd Vis merVis mer

Kystvakten ble imidlertid nødt til å innstille redningsaksjonen i løpet av kvelden, på grunn av kraftig regn og tordenvær.

11 kilometer fra kysten

Først dagen etter, 20 timer etter at hun forsvant, ble Olya funnet flytende elleve kilometer fra kysten på en flytemadrass.

Det var et redningshelikopter fra det europeiske grense- og kystvaktbyrået Frontex som fant kvinnen, og deretter sendte ut en redningsbåt for å få henne i land, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Da hun kom i land skal Olya ha vært sterkt nedkjølt og plaget av hypotermi, som blant annet skal ha gitt henne pustebesvær og problemer med hjerterytmen. Hun ble umiddelbart kjørt til sykehuset, hvor hun tilbrakte natta.

Datteren, Yulia forklarer til avisa The Sun at huden til mora så ut som om den var «brent til aske» etter alle timene i den stekende sola.

Yulia har også selv kommentert hendelsen på Facebook med ordene «21 helvetes timer. Jeg kommer alltid til å huske denne dagen».

Alt ligger til rette for at hvithaien kommer til Norge
Share Button

Legg igjen en kommentar